hoguera-betera-21La setmana passada van haver de ser suspesos per l’alerta de fortes pluges a Bétera però aquest dissabte, si el temps ho permet, tindran lloc els actes preparats pels Majorals i les Obreres de 2017 en honor a Sant Antoni Abat.

Segons el programa d’actes està previst que a les 19.00 hores l’associació Amics del Coet faça una exhibició dels diferents tipus de cordà. A les 20.00 hores serà el torn dels membres de Vol Lliure els qui ompliguen l’albereda de coets.

Després de les exhibicions de les dos penyes coeteres de Bétera tots aniran a sopar i a les 00.00 hores els Majorals de 2017 ja tindran a punt la foguera perquè els seus obreres facen l’honor de encendre-la. La foguera estarà feta a base de branques de taronger i soques d’arbres arrencats i s’espera que algun veí trega els mobles vells per cremar-los. Després arribarà l’hora més esperada pels festers d’enguany “la prova dels coets”. Serà el primer acte en el qual els Majorals de 2017 gaudisquen i facen tremolar als veïns cremant pólvora.

Ganes de coets

“És el primer acte que realitzem com Majorals de 2017 i tenim moltes ganes de coets i pólvora. Sant Antoni és una tradició bonica que la gent de Bétera espera amb ganes i a la qual acudeix tot i el fred que sol fer. Volem que la gent es divertisca amb nosaltres”, explica el president dels majorals, Vicent el Pansaro.

Els Majorals de 2017 ja ho tenen tot preparat: permisos, carnets i les autoritzacions necessàries per a un acte com aquest. A més també tenen a punt la indumentària “tots tenim mono, botes i casc per gaudir amb total seguretat, no és la vestimenta que estrenarem en les festes d’agost però de totes maneres anirem ben equipats”.

Com no podia ser d’una altra manera els coets els han adquirit a l’empresa pirotècnica de Betera per excel·lència Rausell S.L. “en aquesta empresa de Bétera tenen els millors coets de tot Espanya, hi ha molta competència però ells tenen el material de millor qualitat i nosaltres, com moltes localitats d’Espanya, apostem per ells”, explica Vicent amb orgull.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment