Les primeres Falles reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO es converteixen en una “festa dels sentits” en els cartells de la campanya gràfica de la setmana fallera de 2017, representant la tradició de la festa a través de vista, oïda , gust, olfacte i tacte.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat la campanya “La festa dels sentits”, en un acte al qual ha acudit també la fallera major de València, Raquel Alario, segons un comunicat de l’Ajuntament.

Consta de cinc cartells, un per cada sentit, realitzats pels artistes Luis Demano i Joan Quirós, que han incidit en la condició de Patrimoni de la Humanitat destacant en cadascun “l’imaginari popular de la festa representat de manera diferent, però igualment clara i al·lusiva, a través dels sentits”.

El regidor ha destacat que l’any passat “ja van reformular les bases perquè el món professional valencià del disseny gràfic tornés a tenir interès a fer aquests cartells de Falles”, tendència que ara el consistori “consolida”.

“Ho vam aconseguir en 2016 amb Ibán Ramón i ho tornem a aconseguir aquest any amb els nous autors: Luis Demano i Joan Quirós, que estic convençut que ens regalen una imatge gràfica per a la història, a l’altura de les Falles UNESCO, i que demostrarà que la festa de les Falles és una festa per viure-la plenament amb els cinc sentits “, ha assegurat.

0126-Campanya-grfica_TACTE_PORTADAlibro-1-4  0126-Campanya-grfica_OLFACTE_Libro_BR-3  0126-Campanya-grfica_VISTA_Libro_BR-5  0126-Campanya-grfica_OIDA_Libro_RB-2  0126-Campanya-grfica_GUST_Libro_BR-1

La cremà, la plantà, l’ofrena o la música són alguns dels clars referents que apareixen en aquests cinc cartells, en els quals els sentits són el “fil conductor de la narració visual, on l’imaginari festiu és el protagonista”. “Les Falles són una festivitat que estimula tots els nostres sentits, i nosaltres hem volgut representar cadascuna de les facetes de la festivitat emmarcant-la en un ambient popular i inclusiu, posant l’accent en aquells aspectes que ens defineixen com a poble: la gastronomia, la música, l’artesania, la calor humà i la proximitat compartida “, han destacat els autors dels cartells.
La proposta inicial, han explicat, era “fer un sol cartell”, però “era un format que es quedava xicotet”, pel que van decidir fer-ne cinc, “centrant-se en els veritables protagonistes, que són els valencians i valencianes, la gent” , segons Luis Demano.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment