expo 3Benjamí Carreres ha sorprès gratament als veïns de Bétera amb la seua exposició “Segona vida” una mostra que s’exposa a l’Antic Ajuntament de Bétera fins al 3 de febrer i en la qual l’artista mostra les escultures en les que ha donat una segona oportunitat a la ferralla trobada aquí i allà convertint-la en veritables obres d’art.

Benjamí s’ha dedicat tota la vida al disseny industrial, convertint-se en el primer a crear una pròtesi de genoll a Espanya, però també ha tontejat amb el disseny gràfic amb la creació de logos tan coneguts a Bétera com el de l’Ateneu. Precisament a partir d’un logotip creat per una associació de malalts mentals va néixer una de les seues obres favorites “obrint la finestra” feta de fil d’aram, sens dubte un cant a la recuperació i reinserció dels pacients.

“Jo sempre he dissenyat i creat per a altres i estes escultures sorgeixen d’un procés personal i d’una reflexió interior en la que arribe a la conclusió de que vull fer el que m’abellisca,  i el que m’abellix és traure la meua part artística i crear volums a partir dels meus dibuixos”, explica Benjamí Carreres qui explica la seua afició per crear una figura amb força i expressió a partir d’un simple fil d’aram, però també amb la composició d’eines i peces de metall en desús i que en les seues escultures tornen a cobrar vida.

La seua experiència en el camp de la mecànica i el metall fan que aquest artista de Bétera conega molt bé el comportament dels materials “sé com manejar-los i això m’ha donat moltes ales per poder expressar-me a través d’ells”.

expo 5Recorrent amb Benjamí Carreres l’exposició descobrim obres complexes i fascinants que representen animals, persones i robots realitzades únicament amb elements de metall com coberteries (forquilles, culleres i ganivets), recipients (coladors i flameres) i tota mena d’estris i artefactes com una antiga sulfatadora o un vell extractor de fums.

Entre les escultures més cridaneres i curioses el gall inspirat en el típic gall francès, l’ós formiguer, la cabra o un xef inspirat en el cuiner valencià Joaquín Schmidt. “Sembla que al públic li agrada i diverteix. Les escultures els arrenquen un somriure i això m’omple de satisfacció”, comenta Carreres.
Les 37 obres estan a la venda i els preus van des dels 150 fins als 500 euros, “preus assequibles perquè la gent puga adquirir alguna de les escultures”. I sembla que el seu treball agrada ja que en en els darrers 7 dies ja n’ha venut 8 i emparaulat unes altres 3.
L’última obra de la que ens parla es titula “Mon pare” i potser és la més emotiva i conceptual, en ella l’artista ha integrat els elements que més li recorden al seu pare el ferrer. Aquesta no vos la mostrarem, millor veure-la en directe, com totes.
expo 8 expo 10 expo 11
expo 4 expo 12 expo 13
expo 6 expo 7 expo 9

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment