provaAmb una setmana de retard per culpa de la pluja el dissabte els Majorals i Obreres de 2017 van celebrar al costat dels veïns de Bétera la tan esperada festivitat de Sant Antoni en el qual el foc i la pólvora són els protagonistes. El poble tenia ganes de coets i va haver una bona dosi de coets.

Per la vesprada les associacions Amics del Coet i Vol lliure van fer una magnífica exhibició de la qual va poder gaudir molta gent jove que es va concentrar al voltant de la gàbia de l’Albereda. Els membres d’Amics del Coet van disparar una xicoteta cordà i al final va sorprendre amb un munt de coets molt semblant al de la Coetà del Gos d’agost. Per la seua banda Vol Lliure va intercalar munts de coets en ciaxes de castellets de foc aeri, una idea que va agradar molt al públic.

Ja a la nit i després d’un bon sopar amb les colles va arribar el torn de la foguera de Sant Antoni que enguany va estar composta per soques de tarongers i coronada per un bou i una majoral amb mono i casc.

Prova dels coets

Després va arribar la tan esperada “prova dels coets” en què els majorals van cremar quilos i quilos de pólvora preparada per la pirotècnica Rausell de Bétera. Nombrosos aficionats als coets van acudir a l’Albereda a gaudir de l’espectacle. Aquest any les Obreres fadrines Marieta Guerrero i Olga Coscollar van voler veure la “prova” des de dins de la gàbia a la qual van accedir completament equipades per evitar cremades. Pilar Ros i Amparo Lull preferiren veure i gaudir el foc des de fora acompanyades per amics i familiars.

La “prova” va ser més curta que altres anys ja que va durar al voltant d’una hora, però els assistents i entesos en la matèria asseguren que “va ser magnífica” ja que “no hi va haver ni un segon sense foc, va haver molt de ritme i cap paró”.

“Es nota que els majorals de 2017 són gent molt curtida en batalles d’aquest tipus ja que són festers amb molta experiència en la festa”, ens explica un dels assistents que va acudir a l’espectacle acompanyat pel seu fill i alguns amics “els nanos han gaudit tant esta vesprada com esta nit, és la seua primera experiència amb foc i estan al·lucinant. No sóc partidari de la gàbia però reconec que és l’única manera de poder disfrutar del foc amb ells i sense perill”.

prova 9 prova 7 prova 6 prova 5  prova 2 prova 1 prova 3

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Gràcies per tant, quina vesprada i quina nit. Va ser espectacular, com ja vaig contar, vaig tindre l´honor i responsabilitat de fer l´estrena d´unes personetes en esta passió.
    Gràcies Amics del Coet,
    Vol Lliure,
    Majorals 2.017
    #SomPobleDeFoc

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment