calles-betera-32La Conselleria de Justícia ofereix assessoria gratuïta als afectats per les clàusula sòl a València i pròximament s’estendrà aquest servei a la resta de la Comunitat, segons ha informat la consellera Gabriela Bravo en un comunicat.

El nou Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) és el fruit d’un acord promogut per la consellera i acordat amb el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats. La Generalitat assumeix tant el cost del servei que es presta a les organitzacions col·legials com les despeses derivades de la formació específica en aquesta matèria que han rebut els advocats que presten el servei.

Es calcula que, entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana, pot haver unes 500.000 persones que al seu dia van signar hipoteques que contenien clàusules sòl que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més. Tal com estableixen els termes de l’acord assolit per la consellera Bravo i els representants de les escoles de lletrats, l’assessorament dels possibles afectats es canalitzarà a través d’aquests organismes professionals.

El primer a posar en marxa aquesta iniciativa ha estat l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, que des d’este dilluns ja ofereix aquest servei. A partir del dia 1 de febrer estarà disponible a la seu del Col·legi d’Advocats de Sueca i el 6 de febrer a les d’Alacant i Elx. El 10 de febrer, el SOJ començarà a operar a la seu del Col·legi d’Advocats d’Alcoi i el 15 i el 17 en el de Castelló i Alzira respectivament. El desplegament per les tres províncies conclourà el 22 de febrer amb la seva implantació a Oriola.

A més de a les seus físiques de les organitzacions col·legials, els possibles usuaris podran sol·licitar l’assistència del SOJ al telèfon de cada col·legi d’advocats així com en la pàgina web de la Conselleria de Justícia.

En els SOJ, els interessats tenen a la seua disposició tant la informació necessària sobre el que ha de fer si sap o sospita que la seva hipoteca conté algun tipus de clàusula-sòl declarada il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com un formulario- tipus perquè, en el cas que siga així, l’afectat puga emplenar amb l’assistència jurídica apropiada i presentar-lo davant l’entitat financera corresponent per iniciar el procés legal.

Segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, “aquest Consell ha posat en marxa en temps rècord una iniciativa ràpida i eficaç per solucionar un problema que afecta milers de valencians i, a més, ha fet un gran esforç perquè aquest sigui un servei gratuït” .

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment