Foto: CB Bétera

Els 14 equips que componen el CB Bétera prossegueixen la seua temporada amb pas ferm. Tots encaren ja la segona fase de les seues competicions a través de l’optimisme i una gran quantitat de treball darrere que prepara els jugadors de cara als reptes que s’acosten abans d’acabar el curs, si cap encara més complicats. Tot, això sí, sense perdre l’essència de la diversió. El salt de qualitat es nota en totes les categories i mostra d’això és la presència de l’Aleví 05 i l’Infantil Negre a Preferent, competint contra diversos dels millors equips de la Comunitat Valenciana.

De fet, l’Aleví 05 està en plena pugna per aconseguir l’ascens a categoria autonòmica després d’acabar 9-1 la primera fase i arrencar amb un balanç de 3-1 la segona, totes dues derrotes collides davant el Morvedre. L’objectiu és arribar a les eliminatòries finals en què es decidiran els equips que pugen de nivell. Més complicat ho té l’Infantil Negre, que encara no coneix el gust de la victòria en el seu grup. No obstant això, ja ha complert amb l’objectiu d’assegurar-se la plaça en Nivell 2 per a la temporada en finalitzar amb un global de 6-2 la primera fase. Un èxit que segur els farà reprendre les bones sensacions aviat.

La gran majoria de la resta d’equips competeixen a Primera Zonal. És el cas del Cadet Masculí, una altra conjunt que va pujar de nivell a principis de temporada i encara està per estrenar-tot i que l’evolució és més que admirable. Mostra d’això va ser el vibrant partit que van perdre en la pròrroga davant La Llum fa escasses setmanes. Per la seua banda, el Cadet Femení -compost per diverses jugadores infantils també- està remuntant el vol amb un balanç de 2-2 en la nova fase després d’acabar amb una victòria en un altre complicat grup de N2 en el qual van tenir llargs desplaçaments.

Millor inici va prendre l’Infantil Femení, que va arrasar en N3 amb un superb registre de 10 victòries i ni una sola derrota. No obstant això, li està costant més a Primera Zonal, on ha aconseguit un triomf en els quatre partits disputats. El treball a llarg termini és evident a tots els nivells i que més ho estan notant són els integrants de l’Infantil Blanc, encara per estrenar a Segona Zonal però amb unes ganes de bàsquet tremendes, i dels Alevins Blanc i Negre. I és que gran part dels xavals que militen en aquests equips estan vivint la seua primera experiència com a federats.

Tots aquests equips es nodreixen d’una base sòlida que es crea des de ben xicotets, com mostra el fet que l’Escola tinga tres equips benjamins i un prebenjamí competint a bon nivell en les lligues organitzades per l’Ajuntament de Godella. L’objectiu és formar i arribar a competir amb els grans, cas del Junior i Sènior Masculí. Un projecte de club ambiciós que aspira a compaginar la competició amb la formació dels xavals.

Campus i xerrades com a senyal distintiva

Un altre dels elements que diferencien al CB Bétera d’altres clubs és la seua aposta pels Campus com a mètode per promoure el bàsquet i altres habilitats socials mentre els xiquets gaudeixen de les seues merescudes vacances. El millor exemple el vam tenir durant el Campus de Nadal, en què a més de ficar cistelles els nens van gaudir d’una exhibició de màgia i van crear la seva pròpia cançó de rap, que veurà la llum en les pròximes dates.

Per finalitzar, i com el procés de formació també inclou a mares, pares i monitors, el club està promovent i finançant també una sèrie de xerrades impulsades per Proyecto Hombre per evitar i detectar possibles conductes de risc en els joves. La propera xerrada serà impartida a les famílies dels jugadors el proper dimecres 8 de febrer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment