valla alambre 1El grup polític Ciudadanos defensarà aquesta mateixa vesprada una moció al ple ordinari de febrer en què se sol·licita que es retire la tanca de filferro espinós (alambre de espino) que tanca el camp de maniobres de la Base Militar de Bétera. Una tanca que tal com explica la moció “es troba en molt mal estat” i és “un perill potencial per a persones i animals”.

Segons Ciudadanos aquesta alamabrada és un perill per a “qualsevol animal que merament frec seu abdomen contra aquest element tallant, pateix el risc de lesionar-se o enredar-se en ell, produint-li ferides que pogueren revestir extrema gravetat”.

El perill ho és també per a les persones ja que pel camí colindant a la tanca és transitat diàriament per ciclistes, corredors i genets a cavall. “D’aquesta manera, un eventual accident de trànsit, la pèrdua del control de la bicicleta pel ciclista o la caiguda d’un corredor o el frec del cavall contra la tanca poden resultar seriosament agreujats d’entrar en contacte amb el filferro espinós”.

valla alambre 2C’s explica que la tanca no compleix la normativa de la Generalitat Valenciana “concretament, s’incompleix el Decret 178/2005, de 18 de novembre, del Consell que alerta de la perillositat de l’espino. Aquest text, en el seu article 9.2, estableix les condicions de les tanques en el medi natural i dels tancaments cinegètics (DOGV de 22 de novembre de 2005) i indica que “Les tanques {…} no tindran filferro espinós”.

Per tot això la regidora de Ciudadanos, Eva Martínez, sol·licitarà esta vesprada al ple que s’aprove la moció per demanar que se substituïsca la tanca i a més ques’adeqüe i netege el sender.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment