Marques-1OPINIÓ
Vicent el Marqués, estàtua i veí de Bétera

Puc assegurar, que he comptat 100, fins 200… una i altra volta per veure si em treia la idea del cap, però pareix que no ha sigut suficient, segurament perquè com la setmana passada vaig estar malalt, la medicació m’ha deixat més fluix del que creia, i la meua voluntat encara no es ferma del tot.

El que sí que m’ha fet comptar tant, és tindre la convicció de nou, de no fer-ho llarg, de sols dir el que vull dir, sabent de bestreta de què em vaig a ficar en altre fangar sense necessitat, però amb una mica deguem ocupar el temps l’estàtues, i fer que la nostra vida vaja més enllà de la vida contemplativa.

Hui a les 21.30 hi ha Ple Extraordinari, crec que és una ferramenta de la democràcia que els partits que no estan al govern haurien d’ aprofitar més, i que val per proposar i controlar els gestors del poble, i haurien de fer-ho de forma que “extraordinari” sols fóra la denominació, que tindríem que estar més habituats a veure aquestes sessions, perquè el poble vol ser representat, el marc representatiu que van deixar palés els veïns després de les eleccions de maig del 2015 així ho demanda.

E Ple Extraordinari té a l’ordre del dia, punts que no acabe de comprendre, i segurament serà per la meua falta de coneixements, de saber de coses que han passat o que s’han dit o que es pretenen, que ja saben vostés que jo me les done d’estar informat de tot, però és mera aparença que ací a La Glorieta les notícies apleguen, tard i segades.

Miren, d. Pedro Gallén, el regidor No Adscrit, el que va ser candidat de Ciudadanos, és el protagonista, ja saben, sobretot els que em segueixen des del principi, que d. Pedro, no és “Sant de la meua devoció” que inclús vaig ser borlo amb ell i el seu partit en campanya electoral, que vaig criticar molt que Ciudadanos no anara al debat electoral, o que ens amagaren durant campanya, qui era el candidat.

La meua vessant ideològica no ha canviat, continue veient a d. Pedro Gallén als antípodes d´allò que pense, i continue pensant que el partit per què es presentava no duia al seu programa res que poguera fer que el nostre poble avançara, un poble preocupat pels veïns, un poble de les persones, i espai vora dos anys després em reafirme.

Això sí, la meua opinió personal sí que ha canviat respecte del Regidor, al que hui dedicaran la sessió, he tingut l’ocasió de raonar amb ell, unes quantes vegades, encara que tinc clar que ell no sabia que parlava amb la friki que dóna veu a una estàtua i em consta, perquè quasi sempre acabava interpel·lant-me sobre si coneixia l’autoria d’eixe fake tuiter que tanta canya li ha donat.

I ha canviat, perquè gent com d. Pedro fan falta al consistori, no combregue amb les seues idees, però sí amb les seues ganes de treballar per Bétera, per la seua voluntat d’estar sempre disposat a xarrar, dialogar i atendre… Em recorda molt a d. German Cotanda, no vull fer comparacions, però és altra de les persones que crec que sempre estan disposades per treballar pel poble, que deixen a banda ideologies i sigles, per avançar, clar, arribats ací ningú pensarà que jo vote a German, però sí que el tinc en gran estima i crec que és un valor necessari al nostre Ajuntament, o com Enric, regidor de Compromís, amb el que també tinc- i moltes discrepàncies- però que suma i mai resta.

Dit açò m’agradaria, saber perquè Pedro Gallén és un trànsfuga. Va ser candidat per C’s a les eleccions municipals, el dia de la constitució del consistori, es va presentar per ser Alcalde i es va votar, eixes eren les directrius que l’organització a la qual representava havia anunciat que seguirien els seus edils.

Em consta, i ho mantindré on faça falta, que si després d’un dinar que hi hague post eleccions, on va acudir inclús un diputat provincial, el candidat de C’s hagués volgut, hui seria l’Alcalde de Bétera, però les seues demandes eren massa altes per aquell que li ho va oferir, i tot quedà com ja sabem.

Passat tot açò el seu partit l’expulsà, i mai sabrem, almenys jo, el perquè. El regidor va passar a tindre la condició de No Adscrit, en tot el que això suposa, inclús per poder votar una moció de censura.

La meua pregunta és: És d. Pedro Gallén un trànsfuga en sentit literal del terme?

Jo recorde grans i afamats trànsfugues, a l’assemblea de Madrid, o a Benidorm, tots podem recordar com el que va ser President dels Valencians d. Eduardo Zaplana, començà la seua meteòrica carrera, o casos com els de Maria Àngeles Ramon-Llin o Fernando Giner, Maryren Beneyto i una llarga llista, casos de trànsfugues “tapats” hem tingut també a Bétera. Però clar, els fiquem tots al mateix sac?

Però bé i vaig acabant, que havia promés no fer-ho llarg, crec que d. Pedro Gallén es va excedir amb alguns dels adjectius que va dedicar als regidors del Partit Popular i Mas Camarena, que tot no val en política, i que encara que en altres ocasions els assidus als plens municipals hem pogut veure i escoltar situacions pitjors i molt més greu, no deu ser excusa per fer d’eixes actituds algo normal.

Els vïns esperem sempre que els nostres representants estiguem a l’altura en tots els sentits, i que hi haja un paràmetre de respecte entre ells. En tot cas a mi el que m’interessa és el Ple Ordinari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment