Vicent-Sorli1112OPINIÓ

Vicent Sorlí, militant socialista

Fa unes setmanes va ser la llum i el gas, i van decidir, no sé qui, que com no feia vent, almenys el suficient, ni tampoc plovia com seria desitjable que ho fera, no hi havia més remei que pujar els rebuts del gas i de la llum. Ells, els no sé qui, mentrestant, segurament es trobarien calentets als seus xalets; dic xalets, mansions a la serra i prop de les pistes, on mira per on, nevar, havia nevat prou.

Ara, per culpa del fred, els no sé qui, han decidit apujar els preus de les carabassetes, de la bajoqueta, (la fina i la ferradura), les albergínies… i en general tot tipus de verdura. I jo, que he passat molts estius en un poble de l’horta i sé que tota eixa verdura es recull entre juny, juliol i agost, i sé que si a l’hivern hi ha és perquè es cria a l’interior d’hivernacles, on regulen el reg, la humitat i la temperatura, em pregunte on està el maleit fred que causa esta pujada de preu que impossibilitarà a molta gent corrent menjar verdures, que són tan importants per a la salut.

Però als no sé qui, això els importa un pepino, que per cert també és fruit de l’estiu i també ha pujat de preu… Maleit fred.

zucchini-1605792_960_720I les carxofes. Les carxofes que sí que necessiten el seu fred mediterrani i es recullen ara en estos mesos, seguint la teoria de els no sé qui, haurien de tindre un preu que la gent corrent les pogueren comprar, perquè mira que són bones les carxofes… però no.

El seu preu, a causa de l’injust fred, és prohibitiu,  2’ 99 euros el quilo a les prestatgeries del segon home més ric d’Espanya. M’agradaria saber eixe home tan ric, quant li paga al llaurador que les planta, les rega, les cuida i les cull. O tal vegada és millor no saber-ho… Injust fred.

Segurament esta problemàtica vegetariana tindrà la seua explicació i justificació. Però nosaltres, la gent corrent , sense coneixements sobre economia de mercats o de les lleis de l’oferta i la demanda, ens limitem a aplicar la lògica , cada un la seua i al final ens dóna el mateix resultat: Sempre perden els mateixos, els llauradors i la gran majoria de consumidors.

Mireu tots vosaltres: els no sé qui, els del gas, els de la llum, els dels vents, la pluja i el fred, vostés el que no tenen és fred, però tampoc tenen vergonya.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment