pedro gallen 1Passaven les deu i mitja de la nit quan acabava el ple ordinari del mes de febrer i començava un ple extraordinari sol·licitat per l’oposició per reprovar al regidor no adscrit Pedro Gallén.

La sessió començava amb unes paraules de l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, sobre les despeses que aquesta convocatòria suposaven per a les arques municipals (2.700 euros) i la proposta de què cada regidor decidira si donava els diners cobrats a entitats sense ànim de lucre degut a les peculiaritats del ple.

El primer a intervenir va ser el protagonista de la sessió plenària: Pedro Gallén. El regidor no adscrit va reiterar les disculpes pels insults a l’oposició durant el ple de desembre i va justificar com va poder la seua intervenció d’aquell dia. El primer punt: la reprovació pública del regidor Pedro Gallén: tots els grups van voler intervenir per explicar el sentit del seu vot.

La portaveu de C’s, Eva Martínez, va anar molt més enllà i a més de condemnar les paraules de Gallén del ple de desembre, va fer un llarg resum dels desencontres interns que el seu partit ha tingut amb el regidor. Per la seua banda Compromís no va dubtar a qualificar el ple d'”absurd i innecessari”.

eva martinezEnric Álvarez va voler deixar ben clar la diferència entre reprovar les paraules d’una persona o a la persona. Contraris a la seua reprovació es van mostrar també el PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana.

Finalment la reprovació no va ser aprovada: 10 vots en contra dels regidors de Compromís, Asamblea Bétera i PSOE; 9 vots a favor de Mas Camarena-CUBE, PP i C’s i l’abstenció de Pedro Gallén.

Però el ple va continuar. Encara quedaven 4 punts perquè l’oposició crucificara públicament a Gallén i l’equip de govern tractara de defensar-lo amb diferents arguments que de poc van servir als regidors ofesos.

Es va aprovar que mai es tornara a repetir cap episodi com aquest, es va debatre sobre la condició de trànsfuga de Pedro Gallén i l’oposició va demanar la seua dimissió.

? A continuació podeu veure un vídeo resum del ple extraordinari ?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment