12576840wEFE. L’incendi registrat hui en una empresa química de la localitat de Paterna ha provocat diverses explosions, danys en almenys sis naus industrials i cremades de segon grau a un empleat, que ja ha estat donat d’alta, així com el desallotjament de 3.000 treballadors i la suspensió de classes.

El sinistre, qualificat com incendi industrial, ha passat poc abans de les 9.30 hores a l’empresa Indukern, situada al carrer Ciutat de Barcelona del Polígon Font del Gerro, i ha generat un núvol negre visible des de diversos quilòmetres de distància.

Més de mig centenar de bombers, juntament amb agents de la Policia Nacional, Policia de la Generalitat i Policia Local de Paterna, segueixen treballant en l’extinció de l’incendi, que encara no ha sigut controlat tot i que ja es troba confinat.
La Generalitat ha informat que el fum de l’incendi no ha superat en cap moment els llindars de toxicitat, però des de primera hora els serveis d’Emergències han aplicat els protocols de precaució.
Al voltant de 3.000 empleats d’unes 150 empreses (de les prop de 450 actives al polígon) han estat desallotjats, segons ha informat l’Ajuntament i l’associació d’empresaris del citat polígon.
A més, el consistori ha suspès les classes a tots els centres educatius propers a l’empresa incendiada i ha recomanat el confinament “preventiu” de tota la població al llarg del matí.
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha suspès la línia de metro entre Paterna i la Canyada, s’han registrat problemes de subministrament elèctric i s’ha tallat la xarxa de clavegueram i el subministrament de Gas Natural a tota la zona afectada per l’incendi.

El treballador ferit ha patit cremades de segon grau en el 6% del cos, però ha estat donat d’alta hores després després de ser atès en la Fe.

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha informat posteriorment que dues dones de 27 i 28 anys han estat ateses a Burjassot pels serveis sanitaris després d’haver inhalat fum procedent de l’incendi. Totes dues hansigut ateses a La Fe i donades d’alta.

El delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, ha informat que l’incendi s’ha iniciat durant el transvasament d’uns líquids, sense que s’hagen determinat els motius concrets, i que el producte que ha cremat és acetona, que no produeix núvol tòxic.

En una de les explosions ha resultat danyat un dels camions del Consorci Provincial de Bombers, la cabina ha estat aconseguida per un dels bidons que han esclatat i han eixit per l’aire. Aquest mateix dipòsit, abans d’impactar contra el camió, ha arribat a seccionar una torre d’alta tensió, segons ha informat la Diputació de València, responsable del Consorci.

El gerent de l’associació d’empresaris del polígon, Joaquín Ballester, ha informat a EFE que l’incendi ha afectat almenys a sis empreses limítrofes a Indukern, si bé encara no s’han concretat els danys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment