alettaHui el cercador de Google ens recorda el 163 aniversari del naixement de Aletta Jacobs, qui va ser la primera dona a acudir a una universitat holandesa i la primera metge del seu país. Però a més de ser la primera dona a aconseguir un títol universitari a Holanda, va ser una activista que va lluitar pels drets de la dona i especialment pel sufragi femení.

Com doctora, Aletta Jacobs, va realitzar importants avanços en la busqueda de mètodes anticonceptius i la prevenció de malalties de transmissió sexual.

Va lluitar incansablement pels drets reproductius de la dona. Durant la seua estada a Londres es va reunir amb grups feministes de dones i activistes pel control de la natalitat.

Ja a Amsterdam, on va obrir la seva clínica destinada a persones de baixos recursos, atenia també a dones que acudien a la recerca d’informació sobre mètodes anticonceptius pel que podem dir que va crear la primera clínica de planificació familiar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment