Foto: EFE

Foto: EFE

EP. La policia ha registrat aquest dijous una propietat a Bétera en una operació relacionada amb les presumptes irregularitats a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) durant l’etapa de l’exdirectora del museu Consuelo Ciscar, segons ha pogut saber Europa Press.

Aquesta operació s’emmarca dins d’una peça secreta decretada per la titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València, encarregada d’investigar les suposades irregularitats.

Els agents han acudit aquest matí a una propietat de Bétera i han sol·licitat a l’Administració valenciana poder utilitzar els magatzems de l’IVAM en cas de trobar en els registres practicats objectes de valor que necessitessin ser custodiats, tal com han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procés.

En aquesta causa estan investigats, al costat de Ciscar, els que fossin subdirectors d’Administració i Finances del centre d’art, Joan Carles Lledó; de Gestió Interna, Joan Bría; de Publicacions, Norberto Martínez; i Tècnic Artística, Raquel Gutiérrez, així com un empresari, l’administrador de Valsatrans i Logística de l’Art, Enrique Martínez.

La jutgessa recordava en un acte recent que en el procediment s’investiga la possible comissió per part de Ciscar d’un delicte de malversació, que implica destinar a usos aliens a la funció pública els cabals o efectes públics posats al seu càrrec per raó de les seves funcions i, per tant –agregaba–, directament relacionat amb la comissió de tal delicte, ho és la possible adquisició amb fons públics (o per altres vies de naturalesa delictiva) d’obres d’art no incorporades al fons del museu (però sí incorporades al patrimoni de la investigada o una altra persones pròximes) o bé el pagament amb càrrec tals fons de serveis o subministraments aliens a l’IVAM.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment