12578497wEFE. L’incendi industrial declarat en una empresa química del polígon Fuente del Jarro de Paterna, a l’àrea metropolitana de València, es troba perimetrat però encara no ha sigut donat per controlat 24 hores després del seu inici.

Fonts del Consorci provincial de Bombers han informat hui que una trentena d’efectius, amb l’ajuda de set camions cuba, han treballat per torns durant la nit en les tasques d’extinció, dificultades pel fort vent que ha bufat de manera intermitent.

L’incendi va provocar danys en almenys set naus industrials situades al costat de la sinistrada i cremades de segon grau a un empleat, que ja ha estat donat d’alta, així com el desallotjament de 3.000 treballadors i la suspensió de classes a les escoles de la zona .

El sinistre va començar al voltant de les 9.30 hores d’ahir a la indústria Indukern quan es realitzava un transvasament de productes químics i, a més de nombroses explosions de bidons amb productes químics, va provocar flames d’entre 40 i 50 metres d’altura.

El foc va causar danys a unes sis naus adjacents, totes elles situades a la segona fase del polígon, tot i que els bombers van aconseguir contenir l’avanç de les flames i des del migdia el foc va quedar contingut a l’illa que ocupava l’empresa química.

El Lloc de Comandament Avançat (PMA) del Consorci Provincial de Bombers va decretar ahir a la nit la fi de la recomanació de confinament a Paterna per l’incendi, després de comprovar que amb prou feines quedava fum al terme municipal.

La Generalitat valenciana ha assegurat que el fum de l’incendi no ha superat en cap moment els llindars de toxicitat, encara que els serveis d’Emergències van aplicar els protocols com a mesura preventiva.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment