Enric-AlvarezOPINIÓ
Enric Álvarez, Regidor de Compromís 
Un ple extraordinari per uns insults o per aconseguir la majoria?

Aquest mes de febrer hem viscut una situació esperpèntica a l’ajuntament. El PP ha fet tot el possible per aïllar el regidor no adscrit, Pedro Gallén, impulsant una reprovació pels seus insults (condemnats per Compromís, per l’equip de govern i per la resta de regidors) per al final posar de manifest que el que realment li interessava als populars -i la resta de l’oposició- era l’acta del regidor; per guanyar la majoria a l’hemicicle municipal i així controlar el consistori.

El que mai imaginàvem era que el PP de Bétera utilitzés el ple (convocat per ells mateixos) per a un debat al voltant del transfuguisme amb dos punts de l’ordre del dia que semblaven fets a mida del seu passat i present polític. Sorpresa.

Voler eradicar la connivència amb un trànsfuga, amb l’edil no adscrit, i conèixer en el ple que els populars s’havien reunit amb Gallén perquè votés al costat d’ells en contra dels pressupostos municipals semblava un acudit. Voler eradicar la connivència amb un trànsfuga, quan el PP governa la Diputació d’Alacant, per exemple, amb un trànsfuga de Ciutadans que ingressa més de 50.000 euros l’any, és, més que un acudit, tenir més cara que esquena.

Però més fort va ser que demanessin a l’ordre del dia que cap trànsfuga a l’ajuntament tingués privilegis. Com era possible que quatre dels sis regidors del PP de Bétera no es recordessin de que van governar i van mantenir l’alcaldia amb l’ajuda d’un trànsfuga pagat a sou?

El Partit Popular va governar amb un “transfuga” la legislatura 2007-2011

Perquè va ser així. Després de les eleccions de juny del 2007, es va constituir la corporació per a la legislatura 2007-2011. En aquella ocasió, el Partit Popular (7 regidors) va arribar a un acord de govern amb el UPIB (1 regidor) i amb Unió Valenciana (1 regidor), configurant així la majoria de 9 regidors de la corporació sobre un total de 17 (4 PSOE, 2 CUBE, 1 EU, 1 BLOC).

Entre les atribucions que es va repartir l’equip de govern, el regidor d’UV se li va nomenar Tercer Tinent Alcalde per als quatre anys, se li va alliberar amb un sou de 36.000 € anuals durant aquests quatre anys, va ser membre de la Junta de Govern com a representant d’UV durant tota la legislatura ia més es va premiar a l’any 2009 amb una subvenció al grup municipal d’Unió Valenciana de 4.200 €.

Fins aquí sembla tot normal, si no fos perquè a l’octubre del 2008 el partit UV va expulsar de les seves files al regidor d’UV del poble de Bétera. I així mateix, va enviar diversos escrits (el primer de 27 d’octubre 2008) comunicant, tant al secretari de l’Ajuntament de Bétera en aquell moment com l’alcalde del PP, l’expulsió d’aquest regidor del partit polític.

Com sabran, quan un regidor és expulsat d’una formació política que el va presentar en la seua candidatura, aquesta circumstància ha de ser comunicada pel Representant General de la formació política que el va presentar al secretari de l’ajuntament, qui ho ha de posar en coneixement del ple de la corporació , perquè d’ofici es procedeixi en conseqüència.

PP de Bétera: Ni cas als pactes anti-transfuguisme del seu partit

Doncs bé, ens assabentem ara que això mai va ocórrer a l’Ajuntament de Bétera, cap dels molts escrits que va presentar el partit d’Unió Valenciana comunicant l’expulsió del regidor d’UV i que va ser durant els quatre anys 2007-2011 tinent alcalde, alliberat ( 36.000 € / any) i membre de la Junta de govern i que efectivament va sustentar el Govern del Partit Popular durant la legislatura, no van ser comunicats al ple de la Corporació, per la qual cosa el regidor d’UV mai va passar a regidor no adscrit com exigia i exigeix la llei (i també els diferents pactes anti-transfuguismos signats pel PP dels anys 1998, 2000 i 2006).

També ens assabentem ara que la senyora Secretària de l’ajuntament sí va notificar a l’alcalde del PP aquesta circumstància, indicant-li que s’hauria d’incloure en el ple de febrer de 2011 la comunicació d’expulsió i per tant el pas del regidor d’UV al grup de no adscrit, considerant trànsfuga.

Ocultar informació als veïns

No obstant això, i és fàcil de comprovar, tot i aquest avís a l’alcalde de PP, el punt es va retirar de l’ordre del dia i ni en la convocatòria d’aquest ple ni en cap altre posterior apareixeria aquesta interessant qüestió, vinculant per altra banda. Ens preguntem Qui va ordenar del Partit Popular la retirada del punt de l’ordre del dia? Qui del Partit Popular coneixia aquesta decisió? Per què mai es va comunicar al ple els escrits d’expulsió del regidor d’UV com requereix la Llei i els pactes anti-transfuguisme? Per què es va seguir governant amb el regidor trànsfuga d’UV durant 3 anys, i no va passar a ser regidor no adscrit? Per què, tot i haver estat expulsat d’UV a l’octubre del 2008, el Partit Popular li va concedir una subvenció al grup polític.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment