12584590wEFE. La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià ha condemnat a penes d’entre 3 i 13 anys de presó a onze dels tretze acusats per arreglar contractes entre la Generalitat i empreses de la trama Gürtel per al muntatge de l’expositor de la Comunitat Valenciana a la fira Fitur.

Francisco Correa (xarxa Gürtel): Ha estat condemnat a 13 anys de presó. 3 per associació il·lícita, 1 per tràfic d’influències, 6 per malversació i 3 per suborn actiu.
Se li reclama una multa de 3.914.000 euros i 27 anys d’inhabilitació especial per a l’exercici d’ocupacions o càrrecs públics relacionats amb activitats pròpies de la contractació administrativa.

Pablo Crespo (xarxa Gürtel): Ha estat condemnat a 13 anys i 3 mesos. 2 anys i 6 mesos per associació il·lícita, 1 per tràfic d’influències, 6 per malversació, 1 any i 9 mesos per falsedat i 2 per suborn actiu. Se li reclama una multa de 3.920.400 euros i 24 anys d’inhabilitació.

Álvaro Pérez “el Bigotes” (xarxa Gürtel): Ha estat condemnat a 12 anys i 3 mesos de presó. 18 mesos per associació il·lícita, 1 any per tràfic d’influències, 6 anys per malversació, 1 any i 9 mesos per falsedat i 2 anys per suborn. Se li reclama una multa de 3.920.400 i 17 anys d’inhabilitació.

Milagrosa Martínez (exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes): Ha estat condemnada a 9 anys de presó. 6 per malversació i 3 per suborn passiu.
Se li reclama una multa de 5.000 euros i 27 anys d’inhabilitació (se la considera culpable també del delicte de prevaricació, que en aquest cas se sanciona amb 9 anys d’inhabilitació).

Isaac Vidal (Conselleria de Turisme): Ha estat condemnat a 7 anys de presó. 4 per malversació i 3 per falsedat.
Se li reclama una multa de 2.700 euros i 17 anys d’inhabilitació, cinc d’ells pel delicte de prevaricació.

Rafael Betoret (Conselleria de Turisme): Ha estat condemnat a 6 anys de presó per malversació i falsedat.
Se li reclamen més 17 anys d’inhabilitació, 7 d’ells com a responsable de prevaricació.

Isabel Jordán (xarxa Gürtel): Ha estat condemnada a 6 anys de presó. 18 mesos per associació il·lícita, 3 anys per malversació i 1 any i 6 mesos per falsedat.
Se li reclama una multa de 17.250 euros i 14 anys d’inhabilitació.

Cándido Herrero (xarxa Gürtel): Ha estat condemnat a 4 anys i 4 mesos de presó. 16 mesos per associació il·lícita, 1 any i 6 mesos per malversació i un altre tant per falsedat.
Se li reclama una multa de 9.450 euros i 8 anys d’inhabilitació.

Jorge Guarro (Conselleria de Turisme): Ha estat condemnat a 4 anys de presó per malversació.
Se li reclamen 15 anys d’inhabilitació, cinc d’ells com a responsable del delicte de prevaricació.

Mónica Magariños (xarxa Gürtel): Ha estat condemnada a 3 anys de presó. 1 per associació il·lícita i 2 per malversació.
Se li reclama una multa de 1.800 euros i 10 anys d’inhabilitació.

Ana Grau (Conselleria de Turisme): Ha estat condemnada a 3 anys de presó per falsedat. Se li reclama una multa de 900 euros i sis anys d’inhabilitació, quatre d’ells per prevaricació.

Angèlica Such, exconsellera de Turisme, i Juan Bover, excap de servei de la Conselleria de Turisme, han estat absolts dels delictes de prevaricació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment