FOTO INTERNANo serveix de res posar en marxa una nova Ordenança de Participació Ciutadana si els veïns i veïnes de Bétera no saben de la seua existència o com poden utilitzar-la. És per això que l’Ajuntament de Bétera ha publicat una guia sobre les possibilitats que aquesta ordenança ofereix als ciutadans.

Ta i com informa la regidoria de Participació el llibret explica de manera breu i clara aquells aspectes de l’ordenança que poden interessar més els veïns, així com alguns aspectes novedosos. Amb este resum de l’ordenança, els veïns coneixen de primera mà les seues possibilitats a l’hora de prendre partit en qüestions com la comunicació amb l’ajuntament, la iniciativa popular, les peticions, la consulta popular, el funcionament del Consell Municipal de Participació Ciutadana, la participació en els òrgans de govern, etc.

Així, “els ciutadans estaran informats de les ferramentes que la llei posa al seu abast per a participar en el dia a dia de la vida política del poble, i trencar amb els models tradicionals i obsolets que fins ara es coneixien”, aclareix la regidora de Participació i alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

La publicació s’ha repartit a totes les associacions registrades a l’ajuntament, com també a la Cooperativa Agrícola i al Canal de Regants de Bétera, i es podrà consultar en la web municipal, on ja es pot accedir íntegrament al document de l’Ordenança Reguladora de Participació Ciutadana.

Guia de participació 

Tal com es reconeix en l’ordenança i explica a la Guia de Participació els ciutadans tenen dret a que el consistori afavorisca tota la informació que qualsevol ciutadà empadronat a Bétera sol·licite. També se li reconeix el dret a la iniciativa ciutadana pel qual els veïns o asoaciones podran proposar què s’aproven projectes o s’incloguen assumptes en l’ordre del dia del ple. A més es reconeix el dret a la petició d’informació sobre assumptes de competència muncipal.

Ple sobre l’estat del municipi

Com ja vam avançar quan es va aprovar aquesta ordenança una de les principals novetats del text és la inclusió sobre un ple anual sobre l’estat del municpi que es convocara el primer semestre de cada any excepte si hi ha eleccions.

Durant aquesta sessió plenària el govern municipal podrà explicar la tasca desenvolupada durant tot l’any i els portaveus de cada partit podran debatre. També el públic podrà participar amb precs i preguntes i les associacions registrar suggeriments o preguntes per tractar durant la sessió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment