Alejandro CamposDurant el ple del mes de febrer el ple va aprovar per unanimitat iniciar l’expedient per concedir la Medalla al Mèrit Policial amb Distintiu Blau a l’agent de la Policia Local de Bétera Alejandro Campos després d’haver aconseguit un excel·lent amb menció Cum Laude per la seua tesi defensada al departament de Dret Constitucional de la Universitat de València.

El títol de la tesi defensava ha sigut “La Policia Local com a Policia Integral Bàsica dins del model policial espanyol” i per a la qual Alejandro Campos va emprar prop de 8 mesos per poder presentar-la abans que entrés en vigor el nou Pla de Bolonya “han sigut mesos de molt esforç ja que he hagut de compatibilitzar l’elaboració de la tesi amb el treball i amb la família, així que bàsicament van ser moltes les hores nocturnes de son les que li vaig traure al cos per acabar en termini”, ens explica.

Previamente a la redaccion y lectura de la tesis Alejandro Campos va realitzar el Diploma d’Estudis Avançats (antiga tesina) que és com una xicoteta tesi d’uns 150-200 fulls “en ella tractí d’analitzar tant els fonaments legals o jurídics com fàctics per poder concloure si efectivament la policia local pot actuar o no en funcions de policia judicial”, explica.

Després ja va arribar la tesi en què “vaig tractar prendre una perspectiva global de la situació de la policia local” dividint-la en quatre parts en què ha analitzat “qüestions que considere rellevants en l’actualitat per a aquesta institució com la mancomunitat de municipis en el servei de policia local, la policia judicial, les competències actuals i les funcions realitzades per la mateixa que en ocasions desborden el marc legal, i vaig desenvolupar dos conceptes importants sobre la idiosincràsia particular de la Policia Local davant les altres forces policials, com són els caràcters de policia de proximitat i el de mediació policial”.

Nou treball

Alejandro Campos ha sol·licitat actualment una excedència a la corporacion municipal per exercir funcions de jutge substitut a la província de València “fonamentalment en primera instància i instrucció però sense oblidar les inquietuds i manifestacions que he desenvolupat tant en el DEA com en la tesi i l’afecte que sent per aquesta institució policial de la que seguisc formant part”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment