parque-infantil-betera-22Tots els ajuntaments del Camp de Túria han aconseguit concloure a temps les més de 80 actuacions realitzades amb càrrec al primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), amb un nivell de compliment del 99,7%. El PIFS va ser un programa d’ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear gens més accedir al càrrec amb els 70 milions d’euros de romanent no gestionats per part de l’anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d’acabar en els bancs, s’invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.

Esta decisió va suposar per als 16 municipis del Camp de Túria una injecció addicional de més de 5 milions d’euros amb la qual poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s’havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques.


Els ajuntaments van tenir un primer termini d’un parell de mesos, entre octubre i desembre de 2015, per a presentar els projectes i, una vegada adjudicades les obres, disposaven de temps fins al 31 de desembre de 2016 per a executar-les, amb un termini addicional de 10 dies per a justificar que les actuacions s’havien realitzat i pagat. Tot un repte per a la Diputació i per als consistoris que, malgrat l’ajustat, s’ha saldat amb pràcticament un 100% d’execució. En paraules de Rodríguez, “aquest nivell d’execució, que es repeteix en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que mereixen la pena”.

Els 5.112.000 euros finalment invertits a través del PIFS en els 16 municipis de Camp de Túria han servit per a millorar l’asfaltat dels carrers, les xarxes d’aigua potable, les canalitzacions per a evitar inundacions o l’accessibilitat de les voreres i els edificis públics, però també per a rehabilitar escoles i centres socials, adequar instal·lacions esportives o millorar l’equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis.

Bétera

A Bétera amb aquest pla s’han realitzat obres per valor de 565.627 euros. Tal com ens ha informat la Diputació de València han estat moltes les actuacions dutes a terme però la més important i quantiosa (205.579 euros) ha sigut la reforma de nombrosos parcs infantils del municipi.

També s’han pavimentat camins veïnals, s’ha realitzat la canalització per enterrar la fibra òptica que comunique els edificis municipals així com la nova escala de l’Albereda.

A més d’estes intervencions també s’han dedicat 15.000 euros a la restauració de 82 peces arqueològiques que formaran part del futur Museu de les Cultures i Tradicions de Bétera.

A continuació vos deixem una taula detallada amb totes les inversions realitzades gràcies a aquest pla:

obras plan dipu

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment