SONY DSC

Foto: Diputació de València

Un total de 15.592 majors de la província de València que viuen sols o estan en situació de dependència disposen dels dispositius de teleassistència de la Diputació. Al llarg de 2016, la corporació va donar d’alta 2.236 dispositius nous i va destinar un pressupost de 2,1 milions a este servei.

L’empresa prestatària del servei instal·la dispositius que monitoritzen l’entorn de l’usuari per detectar inactivitat o perills com fum, gas o foc. El perfil de l’usuari és el d’una dona, generalment vídua i amb mobilitat reduïda, d’entre 75 i 89 anys, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

“Cada etapa de la nostra vida té unes necessitats diferents i, quan arribem a certa edat, la inseguretat d’estar sols a casa ens preocupa i també a les nostres famílies”, ha assenyalat la diputada de Salut, Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, que considera que una de les millors opcions per cobrir aquesta necessitat “és el que es coneix com ‘el botó’ o servei de teleassistència”.

El servei, que està implantat a tots els municipis de la província de València, excepte a la capital, s’acobla a la línia telefònica per connectar als seus usuaris a una central receptora d’alarmes amb prémer un botó. D’esta manera, els veïns de més de 65 anys que viuen sols o estan convalescents “tenen garantida atenció sanitària professional davant de qualsevol emergència les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, fet que contribueix a la seva tranquil·litat i una major independència a l’ hora de viure en el seu domicili”.

Professionals disponibles en cas d’emergència

Els dispositius del servei de Teleassistència són uns terminals senzills que s’instal·len al domicili de les persones sol·licitants, de manera que un transmissor acoblat a la línia telefònica els connecta amb la central. D’esta manera, en una situació d’emergència, només han de prémer un botó que els permetrà contactar directament i immediatament amb professionals que proporcionen la resposta més adequada a la situació, mobilitzant en cas necessari recursos sanitaris, socials i familiars.

Al Centre d’Atenció d’Atenzia a València, una vintena de professionals reben les trucades, i també les fan fins i tot diàriament segons la situació dels usuaris, amb un to calmat i amable que reforça la sensació de seguretat que busca prestar el servei.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment