Contendor-ropa-betera-5Tal com ha informat l’Ajuntament de Bétera el consistori percebrà 2.708’72 euros de Texlimca, l’empresa de recollida i reciclatge de roba usada, com a conseqüència del conveni que ambdues parts signaren ara fa un any. El consistori destinarà els diners a l’Àrea de Drets Socials.

En gener de l’any passat la regidora en aquell moment de Medi Ambient, Neus Sánchez (Compromís), impulsà el conveni de col·laboració entre l’ajuntament i Texlimca amb l’objectiu de fomentar el reciclatge dels productes tèxtils.

Com funciona?

En l’acord s’establia, entre altres punts, la cessió de parts dels recursos econòmics obtinguts de la valoració de la roba dels contenidors de Bétera. Fins a eixa data l’ajuntament no rebia cap euro per cedir l’espai públic per al dipòsit de roba usada. L’empresa era la que triava l’entitat, ONG o associació que percebia un percentatge dels beneficis.

Els quilos de roba es pesen trimestralment i a final d’any Bétera rep 0,25 cèntims d’euro per quilo recollit. En el moment de la signatura del contracte (febrer 2016) Neus Sánchez calculava que la xifra a percebre per l’Ajuntament de Bétera seria d’uns 3.000 euros i finalment en l’any que han estat els contenidors al carrer s’ha assolit la xifra de 2.700 euros.

Resultats positius

Els resultats de 2016 han sigut molt positius amb un increment del 26% en la quantitat de residus tèxtils dipositats als contenidors del terme municipal. En total s’han recollit 33.859 quilos nets. L’actual regidor de Medi Ambient, Joano Baudés, destacà que “el reciclatge de la roba ens beneficia a tots, ja que tirant el tèxtil als contenidors no es llança a perdre, es revalora i reutilitza, el que significa que a més a més el Medi Ambient ix guanyant”.

L’ajuntament ha agraït l’esforç dels veïns en usar els contenidors de roba i anima la població a seguir reciclant en benefici de tots.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment