gas-energia-beteraEUPV Bétera ha presentat una proposta a l’Ajuntament de Bétera en la qual es demana que s’aprove una moció perquè les empreses elèctriques, de gas, aigua, hidrocarburs, fibra per a telefonia i televisió per cable paguen una taxa a l’Ajuntament.

Segons explica la formació política el cobrament d’esta taxa “suposarà un alleujament per a l’economia local i seria enormement positiva ja que la recaptació servirà per millorar la vida dels veïns del municipi. De fet, aquest ingrés, podria destinar-se a polítiques socials com per exemple a pagar les factures d’aquelles famílies que no poden fer-ho amb aquestes companyies”.

Esquerra Unida explica que “fins no fa molt la justícia havia desestimat els recursos dels ajuntaments per recaptar aquesta taxa. No obstant això, les últimes sentències del Tribunal Suprem han legitimat legalment a Ajuntaments entre altres als de Arteixo (A Coruña), Serradilla (Càceres ) o Villalcampo (Zamora), que han aprovat ordenances i taxes en aquest sentit, acceptant la valoració de les mateixes per a cobrar a les elèctriques per metre lineal ocupat una taxa que haurien d’abonar en concepte de peatges pels terrenys municipals que sobrevolen les seues línies de distribució”.

Per tot això, en l’esmentada proposta es planteja que el ple de l’Ajuntament de Bétera es pronuncie a favor de:

  • La realització d’un estudi previ per conèixer la situació d’estes infraestructures per d’esta manera poder calcular el gravamen d’acord amb la jurisprudència del Tribunal Suprem.
  • La elaboració d’una ordenança que detall els impostos que debrán abonar les companyies elèctriques, de gas i de fibra per a telefonia i televisió per cable per l’ús del sòl, subsòl i el vol per al transport de la llum com del gas o telefonia i televisió per cable i l’aplicació siga a partir de l’any 2018.
  • Creació d’una taula de treball formada pels diferents grups municipals representats en ple per a l’elaboració d’esta ordenança.
  • Donar participació a la taula de treball al Consell de Participació Ciutadana una volta constituït.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment