nuevas tecnologiasLa Diputació de València ha aprovat en el ple de febrer el VI Pla Provincial sobre Drogodependències i altres Trastorns Addictius per als pròxims 3 anys (2017-2019), destinat als municipis menors de 20.000 habitants i que es materialitza anualment en programes d’activitats preventives.

La diputada de l’Àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat que les activitats previstes per a enguany aborden dues de les temàtiques més demandades pels municipis i instituts: el consum de risc relacionat amb l’alcohol i el cànnabis, i els patrons de mal ús i/o abús de les noves tecnologies.

“Es tracta de tallers de prevenció molt sol·licitats pels municipis i els seus instituts, que són els que orienten les accions a desenvolupar en els diferents plans. Abans s’incidia especialment en el consum d’alcohol i tabac, però la incorporació de les noves tecnologies en diferents trams d’edat ha generat noves àrees en les quals és necessària la prevenció”, ha explicat la diputada.

Així mateix, continuen oferint-se tallers per al desenvolupament de la intel·ligència emocional, destinats a xiquets de fins a 14 anys, i es pretén millorar la captació de grups de risc (majors de 14 anys) iniciats en el consum de drogues a través d’intervencions breus i intensives.

El Pla Provincial sobre Drogodependències de la Diputació de València estableix el marc de desenvolupament dels programes d’activitats preventives i té per objecte sensibilitzar i motivar a la societat de les comarques valencianes per a generar una cultura cívica basada en l’autonomia i el rebuig a les dependències, així com promoure iniciatives que desenvolupen estils de vida positius, saludables i autònoms.

Activitats per a alumnes, pares i educadors

El programa d’activitats preventives dissenya la seua oferta d’activitats en funció del col·lectiu al que es dirigeix, i en aquest sentit contempla sessions informatives, tallers formatius i relacionals dirigits a l’àmbit familiar, juvenil i comunitari. “Hi ha una gran demanda de formació, no solament per a alumnes, sinó per a pares i educadors”, ha asseverat Berenguer.

Quant a l’àmbit familiar, s’ofereixen activitats per a sensibilitzar i formar als pares i mares en el paper que exerceixen en la prevenció, de manera que estiguen capacitats per a transformar la seua preocupació i por cap a les drogues en motivació per a adquirir les habilitats adequades per a relacionar-se amb els seus fills.

Respecte a l’àmbit comunitari, es pretén facilitar informació a mediadors socials i professionals sobre els recursos existents amb la finalitat de que plantegen dubtes, iniciatives o consultes sobre problemes en aquest àmbit. En aquest sentit, se cerca com resultat una conscienciació que el fenomen de les drogodependències afecta directa o indirectament a tots i la participació en la prevenció és imprescindible.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment