nuevas tecnologiasLa Diputació de València ha aprovat en el ple de febrer el VI Pla Provincial sobre Drogodependències i altres Trastorns Addictius per als pròxims 3 anys (2017-2019), destinat als municipis menors de 20.000 habitants i que es materialitza anualment en programes d’activitats preventives.

La diputada de l’Àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat que les activitats previstes per a enguany aborden dues de les temàtiques més demandades pels municipis i instituts: el consum de risc relacionat amb l’alcohol i el cànnabis, i els patrons de mal ús i/o abús de les noves tecnologies.

“Es tracta de tallers de prevenció molt sol·licitats pels municipis i els seus instituts, que són els que orienten les accions a desenvolupar en els diferents plans. Abans s’incidia especialment en el consum d’alcohol i tabac, però la incorporació de les noves tecnologies en diferents trams d’edat ha generat noves àrees en les quals és necessària la prevenció”, ha explicat la diputada.

Així mateix, continuen oferint-se tallers per al desenvolupament de la intel·ligència emocional, destinats a xiquets de fins a 14 anys, i es pretén millorar la captació de grups de risc (majors de 14 anys) iniciats en el consum de drogues a través d’intervencions breus i intensives.

El Pla Provincial sobre Drogodependències de la Diputació de València estableix el marc de desenvolupament dels programes d’activitats preventives i té per objecte sensibilitzar i motivar a la societat de les comarques valencianes per a generar una cultura cívica basada en l’autonomia i el rebuig a les dependències, així com promoure iniciatives que desenvolupen estils de vida positius, saludables i autònoms.

Activitats per a alumnes, pares i educadors

El programa d’activitats preventives dissenya la seua oferta d’activitats en funció del col·lectiu al que es dirigeix, i en aquest sentit contempla sessions informatives, tallers formatius i relacionals dirigits a l’àmbit familiar, juvenil i comunitari. “Hi ha una gran demanda de formació, no solament per a alumnes, sinó per a pares i educadors”, ha asseverat Berenguer.

Quant a l’àmbit familiar, s’ofereixen activitats per a sensibilitzar i formar als pares i mares en el paper que exerceixen en la prevenció, de manera que estiguen capacitats per a transformar la seua preocupació i por cap a les drogues en motivació per a adquirir les habilitats adequades per a relacionar-se amb els seus fills.

Respecte a l’àmbit comunitari, es pretén facilitar informació a mediadors socials i professionals sobre els recursos existents amb la finalitat de que plantegen dubtes, iniciatives o consultes sobre problemes en aquest àmbit. En aquest sentit, se cerca com resultat una conscienciació que el fenomen de les drogodependències afecta directa o indirectament a tots i la participació en la prevenció és imprescindible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment