SONY DSC

Foto: Diputació de València

Un total de 917 persones majors que viuen soles o estan en situació de dependència compten amb atenció sanitària ‘a un botó de distància’ en els municipis del Camp de Túria gràcies al servei de Teleassistència de la Diputació de València, que permet mantenir l’autosuficiència en la llar a les persones de més edat i en molts casos amb mobilitat reduïda.


Del total de 917 persones compten amb aquest servei al Camp de Túria, més d’un terç resideixen a Llíria, on hi ha 211 usuaris, que suposen un 23% del total. La Pobla de Vallbona, Benaguasil y Vilamarxant tenen poc més d’un centenar d’usuaris cadascun i suposen en conjunt el 37%. El 40% restant es divideix entre els altres 12 municipis de la comarca, on la xifra de dispositius va des dels 11 de Marines als 97 de Bétera. 

Els dispositius del servei de Teleassistència, que la Diputació ofereix als municipis a través de Atenzia, són uns terminals senzills que s’instal·len en el domicili de les persones sol·licitants, de manera que un transmissor acoblat a la línia telefònica els connecta amb la central. “D’aquesta manera, solament apretant un botó, es mobilitzen els recursos sanitaris, socials i/o familiars necessaris per a superar qualsevol obstacle que se’ns plantege en la vida diària”, ressalta Berenguer, per a qui l’objectiu és “que les persones majors se senten independents i, al mateix temps, puguen aconseguir ajuda en qualsevol moment”.D’aquesta manera, els veïns de més de 65 anys que viuen sols o estan convalescents tenen garantida atenció sanitària professional davant qualsevol emergència les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, la qual cosa contribueix a la seua tranquil·litat i una major independència a l’hora de viure en el seu domicili.

Segons explica Esperanza Vidal, directora territorial de l’empresa prestatària del servei,  Atenzia, el 80% dels usuaris són dones, i més de la meitat (60%) tenen edats compreses entre els 80 i els 90 anys. No en va, el perfil majoritari dels usuaris de la Teleassistència és el d’una dona d’entre 75 i 89 anys, generalment vídua, que viu sola i té certes dificultats de mobilitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment