12632856w

Foto: EFE

EFE. El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat proposar a les Corts la candidatura de la corresponsal de TV3 a la Comunitat Empar Marco per a la direcció general de la nova radiotelevisió pública valenciana.

La CVMC va obrir el passat 7 de desembre el concurs públic per seleccionar la persona encarregada d’ocupar la direcció general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, al qual es van presentar un total de vint persones, encara que algunes van ser descartades per no complir els requisits.

Una volta valorats pel consell rector de la CVMC els mèrits i el projecte d’actuació amb les línies d’actuació i objectius per als pròxims tres anys presentat per cada candidatura, van quedar tres finalistes -Josep Ramon Lluch, Empar Marco i Salvador Enguix-, els qui es van sotmetre ahir a una entrevista.

En la valoració final, el projecte ha suposat un 60%, el currículum vitae i els mèrits un 30%, i l’entrevista un 10%, segons les bases del concurs públic. La selecció d’una candidatura necessitava de la majoria de tres cinquens del consell rector, que ara l’ha de remetre perquè comparega davant la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de Les Corts, que haurà de valorar la idoneïtat per al càrrec i aprovar o denegar aquesta proposada.

La concessió de la idoneïtat per part de la comissió parlamentària necessita de majoria absoluta, i segons estableix la llei de la nova RTVV, si es denega el Consell Rector haurà de proposar una altra candidatura.

Una volta rebuda la conformitat de la comissió parlamentària, el Consell Rector formalitzarà el nomenament, que es farà per un període de tres anys. La persona a la qual s’encomana la direcció general tindrà la condició de personal laboral d’alta direcció i dedicació exclusiva, amb el que el seu exercici és incompatible amb l’exercici de qualsevol altre càrrec públic o activitat retribuïda.

Contenta i il.lusionada

La periodista Empar Marco s’ha mostrat avui “contenta” amb la decisió del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) de proposar-la com a directora general de la nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV), i “il·lusionada” amb la feina que té per davant.

En declaracions a EFE, Marco s’ha mostrat prudent fins que la seua candidatura no siga ratificada per les Corts Valencianes, previsiblement la setmana que ve, tot i que ha assegurat estar “molt contenta i il·lusionada” que el seu projecte per a la nova RTVV hagi agradat i, tot, que es considere “possible i sostenible”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment