IMG_7958 RFa tan sols unes setmanes es va inaugurar un nou espai infantil a la Biblioteca Municipal de Bétera replet de llibres, color i diversió per als xicotets lectors del poble, un lloc on aprendre a apreciar els llibres que ha sigut un èxit total “sempre han vingut molts xiquets però des que l’espai està pensat per a ells vénen molts més”, ens expliquen les responsables de la biblioteca.

Es tracta d’un racó apartat de la biblioteca per a adults, il·luminat per la llum del sol i ple de cadires, taules, prestatgeries i butaques de la seua mida perquè els xiquets i les xiquetes puguen moure per l’espai de manera independent i còmoda per a ells. Betera.com ha volgut parlar amb la regidora de Cultura, Raquel Puig, perquè ens explique com és este nou espai i que poden trobar allí les famílies de Bétera.

Betera.com: Que tipus d’espai s’ha creat per als més menuts?

Raquel Puig: És un espai on els més menuts podran experimentar la biblioteca com un lloc màgic de trobada amb llibres de forma lúdica, en un espai ple de colorit, càlid, però també d’estudi, investigació amb noves tecnologies al seu abast.

B: No hi havia fins ara un racó infantil?
R.P: Hi havia un raconet integrat dins de la biblioteca d’adults però no és apropiat que s’instal.le dins com fins ara, sinò que ha d’estar aïllat de la resta de dependències, per diferents motius, la decoració ha de ser apropiada per a d’ells i com que la seua lectura és més ruidosa, no ha d’implicar molèsties als usuaris més majors.

IMG_7968 RB: Quin material van a trobar els pares i mares?
R.P: Contes amb diferents idiomes (valencià, castellà i anglés) així com de diverses temàtiques com el tractament de la por, la mort, tipus de famílies diverses, transsexualitat, emocions… però també títols orientats als pares i les mares, i un racó d’ordinadors per a investigació i estudi.

B: Alguns títols que ens pugues dir i recomanar…
R.P: Com he dit abans trobarem títols molt plurals però alguns d’ells poden ser per als més menuts en valencià: “Els calçotes de l’ós blanc”, “Sóc la Jazz”, “El monstre de colors”; en castellà: “Vacío”, “El monstruo rosa”, “La niña de los libros”, “Familium” i en anglés: “Nicholas on holiday”. Per als més majors, trobarem títols com: “La telaraña de Carlota”, “Els quatre Sherlocks”, “Monster Nanny” i molts més.

P: Quants diners s’ha invertit en la nova zona infantil i en la compra de llibres?
R.P: Uns 6.000 euros en mobiliari i més títols.

P: Animes a les famílies a anar i utilitzar habitualment la biblioteca infantil?
R.P: Clar que sí, anime a les famílies a utilitzar la biblioteca habitualment, la infància és el moment principal de creixement i d’aprenentatge en tots els aspectes de la vida, per tant la biblioteca infantil proporcionals xiquets i les xiquetes els materials i els serveis apropiats, sense oblidar que, encara que l’aprenentatge continue durant tota la vida, és en l’edat menuda quan es creen els fonaments.

IMG_7972 R

IMG_7965 R

IMG_7955 R

IMG_7962 R

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment