12638517w

Foto: EFE

Com cada últim diumenge de febrer, les Torres de Serrano van acollir ahir el considerat primer gran acte oficial de les Falles, amb una multitudinària Crida que marca l’inici de les festes falleres i en la qual la fallera major de València ha anunciat “al món sencer “que” ja estem en Falles “.

La Fallera Major de València, Raquel Alario, ha afirmat que comencen els “dies màgics” d’una festa que omplirà els carrers “de la millor i més monumental manifestació d’art satíric del món”, i ha convidat a oblidar “les preocupacions quotidianes” i deixar-se portar “per l’alegria de viure “una festa protagonitzada per la llum, el soroll, l’olor de pólvora o el ritme de les bandes de música.

A més, ha instat a obrir els cors a tots els veïns i als milers de visitants del món sencer, perquè gaudisquen d’estos dies d’alegria i d’emoció compartida amb el poble valencià i quan tornen a les seues ciutats siguen “pregoners” d’esta festa .

Des l’orgull d’unes festes que ja són Patrimoni de la Humanitat, la fallera major ha convidat a oferir al món la imatge d’un poble acollidor, dinàmic, creatiu, orgullós de la seva història i amb fe en el futur.

Una emocionada fallera major infantil, Clara Maria Parejo, ha volgut ser la veu dels més menuts de la festa i ha demanat a la gent gran que obrin les portes dels casals perquè la gent descobrisca que són un lloc on aprendre a respectar els altres ia conviure.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha lliurat les claus de València a les falleres majors i els ha demanat que, com a ambaixadores de la festa, siguen les encarregades d’obrir les portes d’esta ciutat d’acollida per compartir la festa amb la resta de la humanitat.

A l’acte, que ha sigut precedit per un espectacle audiovisual d’homenatge als fallers, han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i altres autoritats de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de València. La Crida s’ha pogut seguir també a les xarxes socials, on s’han emprat etiquetes com #SomPatrimoni i # CridaFalles17.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment