Fallesinicio
Foto: EFE

Foto: EFE

Un aficionat, Sergio Mompó Ramon, dispararà demà la primera mascletà de les Falles de 2017 a la plaça de l’Ajuntament de València, sense comptar la que va tenir lloc ahir amb motiu de la Crida, després de guanyar el concurs Mascletà Composer d’Arròs la Fallera.

Les falleres majors de València, Raquel Alario i Clara Mª Parejo, i les seues corts d’honor, han visitat hui les instal·lacions de La Fallera i han conegut el procés de composició de l’espectacle pirotècnic i el funcionament del programari Mascletà Composer, amb el qual s’ha organitzat el concurs.

Un total de 2.200 concursants han registrat els seus mascletaes i un total de 370.748 persones han votat per triar la millor, que serà la que es dispararà demà.

L’eina informàtica utilitzada per al concurs compta amb 51 clips d’àudio que registren tots els sons possibles i cadascuna de les classes de petards presents en les mascletaes, i que permeten un total de 129.000.000 combinacions possibles.

El guanyador ha sigut Sergio Mompó Ramon, un gran aficionat a la pólvora, membre de la penya cohetera de l’Alcúdia de Crespins, que somia des de xicotet en ser pirotècnic. El de Xàtiva ha sigut un dels cinc més votats i triat per la Pirotècnia de la Mediterrània per la “coherència i originalitat” del seu disseny.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment