Luis-poveda-eu-betera-opinionOPINIÓ
Luis Poveda, Coordinador Local d’EUPV-Bétera

El 9 de març s’ha convocat una vaga general d’educació amb el propòsit d’exigir al Govern la reversió de les retallades d’educació, l’increment pressupostari destinat a l’educació pública, la derogació de la LOMCE, un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats, l’eliminació de les “contrareformes” universitàries i de les pràctiques no remunerades en Formació Professional, i la baixada de les taxes universitàries. També per aconseguir la recuperació de les plantilles docents, la dignificació de les condicions laborals del professorat, el fre a la privatització del sistema educatiu, la baixada de ràtios d’alumnat per aula, recuperar totes les mesures d’inclusió i atenció a la diversitat i un acord social per un pacte educatiu on la comunitat educativa sigui el seu protagonista principal.

Esta vaga general educativa està recolzada pels sindicats CCOO, UGT, CGT i STES; els Moviments de Renovació Pedagògica; la Confederació de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa); el Sindicat d’Estudiants (SE); la Federació d’Associacions d’Estudiants Progressistes (FAEST); Estudiants en Moviment i el Front d’Estudiants.

Des d’Esquerra Unida, venim denunciant el continu menyspreu del Govern Estatal cap a l’escola pública. Amb les últimes polítiques realitzades per successius governs en matèria educativa estem patint un fort deteriorament a tots els nivells, cada vegada amb menys professorat i en pitjors condicions laborals, on el material escolar s’ha convertit en un luxe, les beques de transport s’estan retallant fins a la seua desaparició i les famílies s’endeuten per poder pagar-se els estudis dels seus fills/es.

Cada vegada sembla més evident que la crisi és una excusa més per privatitzar i desmantellar el sistema públic educatiu, ja que mentre es rescaten bancs, es retalla en una cosa tan imprescindible com el dret a l’educació. Per això aquesta vaga també qüestiona les polítiques antisocials que reforcen la segregació de classes arrabassant al poble la seua major font d’accés al coneixement, l’educació.

Des d’EUPV i IU, defensem abans de res una Xarxa Escolar pública, de titularitat i gestió pública, mitjançant la supressió progressiva dels concerts educatius, per ser l’únic garant del dret universal a l’educació en condicions d’igualtat i democràcia. Reclamem així mateix finançament suficient per garantir la gratuïtat de l’ensenyament públic, des de la primera infància fins a la universitat, incloent llibres i serveis de menjador i transport.

Per tot l’anteriorment exposat, donem suport públicament la jornada de Vaga General Educativa del 9 de març convocada per tots els sectors de la comunitat educativa i cridem a la participació activa en la mateixa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment