ribarrojaL’Ajuntament de Riba-roja de Túria pagarà entre 150 i 300 euros als funcionaris i treballadors públics per cada idea que aporten i que serveixen per millorar els serveis municipals, amb un màxim de tres idees a l’any per cada empleat la validesa i eficàcia en el departament haurà de ser corroborada, posteriorment, per un tècnic o un superior jeràrquic prèvia a l’aprovació per part de la Junta de Govern.

Estes assignacions econòmiques estan incloses en el manual de productivitats destinades als empleats de l’ajuntament que ha estat aprovat pel ple municipal amb el vot de l’equip de Govern –format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida– i del PP, mentre que C’s es va abstenir i Riba-roja Pot votar en contra de l’acord.

La mesura tenen com a principal fonament eliminar “la discrecionalitat amb que es venia concedint l’assignació de productivitats que rebien els empleats de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per objectius o tasques extraordinàries”, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

“D’esta manera, des d’ara aquestes productivitats es concediran d’acord amb els criteris continguts en el citat manual i s’elimina qualsevol escletxa discrecional o caprici polític”, han explicat.

El manual preveu alguns valors a l’hora de concedir les gratificacions per les idees aportades pels treballadors com l’estalvi en temps o en mitjans sense disminuir la qualitat, els millors temps de resposta a igualtat de mitjans, l’eliminació de tràmits o procediments inútils o qualsevol altra iniciativa que aporti una millor prestació del servei de manera objectiva i directe. Una volta la millora s’haja implantat en l’administració municipal i es trobe en ple funcionament, s’avaluarà la plena eficàcia de la mateixa, han assenyalat.

El manual aprovat pel ple inclou la creació de grups de millora a l’ajuntament “amb caràcter interdepartamental”, amb propostes concretes d’actuació en els diversos serveis, integrat per un mínim de tres treballadors municipals i una assignació de 3.000 euros per grup a repartir entre tots ells que, no obstant això, no podran participar cada any en més de tres grups. Per valorar la seva eficàcia es tindrà en compte el resultat obtingut, les dificultats trobades i els mitjans emprats.

La regulació municipal també abasta la creació d’un programa destinat a fer la feina davant la baixa d’un treballador en qualsevol departament municipal, de manera que la resta i integrants de l’àrea rebran una productivitat com a conseqüència de l’assumpció de tasques extraordinàries. En aquests casos la quantia econòmica de la productivitat es dividirà entre tots els empleats del departament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment