img_8457Dilluns que ve, 6 de març, comença la Setmana de la Dona de Bétera amb la “Volta a Peu” en què el grup de dones  donarà la volta al poble alhora que s’inauguren uns dies plens d’activitats, tallers, excursions i actes en honor a les dones del municipi. Amb motiu de la Setmana de la Dona hem entrevistat amb la regidora de l’àrea, Maite Bes, qui ens ha explicat l’objectiu que persegueixen estes jornades.

Betera.com: Quin tipus d’activitats ha preparat Bétera per celebrar la Setmana de la Dona?

Maite Bes: El ventall d’activitats que ofereix esta Setmana de la Dona de 2017 és molt ampli i divers. Hem volgut triar diferents temàtiques des de tallers, curtmetratges, obres de teatre per reivindicar temes d’igualtat com la transsexualitat, així com per sensibilitzar sobre la xacra de violència de gènere que malauradament no cessa. Però també hem valorat incloure en el programa algun monòleg que ens done una visió més optimista de les coses i un poquet d’humor.

B: Quins objectius persegueix aquesta Setmana de la Dona?

MB: Persegueix una meta ben definida: que totes les dones del municipi participen activament i puguen disfrutar de tots els actes que ofereix l’Ajuntament.

B: A qui van dirigides totes estes activitats?

MB: Les activitats van dirigides a totes les dones del municipi i també a homes si en alguna activitat puntual desitgen participar. Recordem que la lluita per la Igualtat també està molt present en la nostra regidoria.

B: Dóna la sensació que només participen dones majors a les activitats, però esta setmana està pensada per a dones de totes les edats, no és així?

MB: Sí, sí efectivament, va dirigida a dones de totes les edats, de fet enguany per commemorar el dia Internacional de les Dones el 8 de Març l’Ajuntament ofereix un sopar a les 20:30h de la vesprada perquè les dones puguen participar i acudir quan isquen de treballar.

B: En quins projectes està treballant la tea regidoria en estos moments?

MB: Tenim el taller de Dones Emprenedores que és de llarga durada actualment. Hem posat molta dedicació enguany per a la Setmana de la Dona d’aquest 2017, de fet hem ampliat del 6 al 17 de Març, enguany l’Associació de Comerciants de Bétera també ofereix descomptes en comerços i promocions dins de la semana. També volem agrair el treball de l’àrea de Cultura i de les Dones Progressistes de la Vila de Bétera i l’associació Ames de Casa Tyrius per la seua col·laboració desinteressada.

mujer betera 2B: La regidoria de la Dona treballa a Bétera sobretot en ajudar les víctimes de la violència masclista, no és aixÍ?

MB: Sí, treballem cada dia, ajudem, assessorem, portem a terme un seguiment molt exhaustiu de les dones víctimes de violència de gènere del municipi. Comptem amb un pla integral contra la violència de gènere així com amb una Comissió de Violència Municipal en coordinació amb la Policia local, Guàrdia Civil, Centre de Salut i l’equip tècnic municipal.

B: Creus que encara cal celebrar el Dia de la Dona?

MB: Sí, és més pense que esta setmana no hauria de ser una celebració d’un dia, d’una setmana o d’un mes… La dona és vida i la vida es celebra cada instant, la nostra vida és el més gran que tenim, és única com nosaltres també ho som.

B: Animes a les dones ed Bétera a participar en esta setmana pensada per a elles?

MB: Clar que sí! des de la regidoria de la Dona animem a totes les veïnes de Bétera a participar. Fa dos anys quan vaig entrar diguí que les dones necessitaven una regidoria, però també la regidoria les necessita a elles ja que són les protagonistes i sense elles seria impossible avançar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment