PSIQUIATRA BÉTERA-1Afavorir la rehabilitació dels pacients i la seua posterior reinserció en la comunitat, a través d’iniciatives com els pisos tutelats. És una de les idees que pensa posar en marxa el nou psiquiatra de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera, Humberto Echevarría, qui s’ha incorporat al seu lloc de treball.

“Som un equip jove i motivat, l’objectiu fonamental és la professionalització de la unitat i la recerca de l’excel·lència en el tracte al pacient psiquiàtric”, ha assenyalat el doctor, que ha afegit que el projecte “és d’enorme interès, perquè implica proveir a la província d’un servei molt demandat per part dels familiars dels pacients, així com dels professionals”.

La principal aposta del nou equip és continuar amb les línies marcades per l’anterior grup mèdic, incidint en els ingressos de llarga durada per a aquells usuaris que ho necessiten. “Estem treballant en crear una xarxa de recursos comunitaris, com pisos tutelats, que faciliten l’eixida del pacient i la seua integració efectiva després del procés rehabilitador”, ha assegurat Humberto Echevarría.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, ha avançat que es treballarà conjuntament amb l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja perquè els pacients col·laboren en els horts del centre com a labor terapèutica. “La salut mental ha estat abandonada durant anys i donar resposta a aquest col·lectiu és una necessitat social”.

Així mateix, Berenguer ha afegit que es continua treballant amb la Generalitat perquè el centre es puga incloure definitivament a la xarxa pública sanitària. L’Hospital Psiquiàtric de Bétera té com a finalitat la prestació d’assistència tant preventiva com curativa als processos psiquiàtrics de la població de la província de València, mitjançant una gestió orientada cap a la recerca de l’eficàcia i eficiència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment