ayuntamiento betera 1Reduir la despesa en advocats era un dels objectius del nou equip de govern i sembla que ho estan aconseguint segons les xifres que l’Ajuntament de Bétera ha donat a conèixer esta mateixa setmana.

Segons fonts municipals el consistori reduït en vora 160.000 euros les despeses en advocats amb una partida econòmica en 2016 de 46.560 euros, que no és ni la quarta part del que es va pagar l’any 2014 (amb govern del PP i Mas Camarena) amb un import superior als 200.000 euros.

Concretament en 2014 el consistori es gastà en despatxos d’advocats 206.296, mentre que en 2016 la despesa fou de 117.474 euros, dels quals 70.913 eren de factures que s’arrossegaven de l’anterior govern, el que fa que en realitat, d’eixe exercici, es pagaren 46.560 euros.

El regidor de contractació, José Rodado ha senyalat que la reducció es deu fonamentalment a “una bona negociació” tant amb els despatxos d’advocats –quan no hi ha més remei que fer-ne ús d’ells– com amb les empreses o persones amb les quals el consistori manté un litigi. “Amb l’anterior govern quasi tots els problemes acabaven en mans d’advocats externs, el que suposava una despesa molt gran per a les arques municipals”, explicà Rodado. “En la mesura que puguem intentem resoldre les coses sense litigar i si cal fer-ho busquem la fórmula que menys li coste al ciutadà”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment