12665498wTrencar el mite de l’amor romàntic i ajudar a detectar comportaments masclistes i violents, i fer-ho jugant, és l’objectiu d’una aplicació desenvolupada per la Universitat de València (UV) i centrada el col·lectiu d’adolescents, després de constatar que l’edat mitjana d’inici de les relacions sentimentals és als 12 anys.

Liad@s és el primer joc virtual del món que promou relacions de parella saludables entre els adolescents, i ho fa educant, informant i “sobretot entretenint”, ha assegurat el seu investigador principal, José Javier Navarro, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UV.

El disseny de l’aplicació es va iniciar a l’abril de l’any passat i es va realitzar un prediagnòstic de la situació a partir d’un mostreig amb més de 1.100 estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de la província de València i al voltant de 150 menors d’entre 12 i 18 anys ingressats en centres d’acollida de la Generalitat.

Aquest mostreig revela dades tan significatives com que la mitjana d’edat d’inici de les relacions sentimentals són els 12 anys o que el 41 per cent dels adolescents del sexe masculí ha detectat situacions de violència, percentatge que en el cas del sexe femení és del 32 per cent.

El joc, gratuït i disponible per a sistemes Android i IOS, s’assenta al voltant dels mites de l’amor romàntic i les actituds sexistes (sexisme benèvol o paternalista i sexisme hostil) que serveixen a les persones per jutjar què és acceptable o normal en l’enamorament de la parella i què és previsible o desitjable.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment