Indumentaria_04_0Amb motiu de la celebració imminent de la festa de les Falles, el Museu Valencià d’Etnologia, dependent de la Diputació de València, ha organitzat una sèrie de visites guiades gratuïtes a l’exposició temporal “Inventant la tradició. Indumentària i Identitat” a càrrec del comissari de la mostra, Xavier Raussell.

Les visites començaran el 9 de març i s’estendran fins a divendres 17 de març, i se’n faran dos al dia: una a les 12 h i una altra a les 17:30 hores. Diumenge 12 de març, només es farà la visita guiada de la vesprada, i, dilluns 14 de març, el museu romandrà tancat.

La mostra “Inventant la tradició. Indumentària i identitat” ofereix una reflexió sobre la moda i la indumentària tradicional valenciana en un recorregut cronològic que comença el segle XIX i acaba en la dècada dels vuitanta del segle passat. S’hi mostren conjunts i peces de moda internacional, indumentària popular i festiva, i objectes i documents que ajuden a comprendre la conformació d’una de les icones més significatives de la cultura valenciana.

Per a fer la reserva i participar en aquestes visites guiades, restringides a grups d’un màxim de 25 persones, cal remetre un correu electrònic a l’adreça muvaet@dival.es o telefonar al 96 388 35 78 i indicar el nombre de persones a participar. També es pot fer la visita sense inscriure’s si queden places disponibles.

Passarel·la de conjunts de roba

La mostra exhibeix un conjunt de 180 peces i conjunts de roba, algunes d’elles restaurades, acompanyades per un centenar d’objectes entre obra gràfica, ceràmica, retalls de premsa i complements. Els conjunts s’han extret de l’important fons tèxtil que atresora el Museu Valencià d’Etnologia, que darrerament s’ha nodrit d’aportacions destacades gràcies a la col·lecció històrica de Casa Insa i el fons d’Elio Puig–Vilaplana fins arribar en l’actualitat a les 14.000 peces d’indumentària.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment