Recepción falleros de la provincia foto_Abulaila_ (5)_0El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat per la Corporació al complet i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parejo, rebrà dimarts que ve, 14 de març, a les comissions falleres valencianes en la recepció anual que concentra a la plaça de Manises a un col·lectiu que enguany celebra la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.

Precisament aquest és el lema escollit enguany per la Diputació, ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, per commemorar un reconeixement universal pel qual la Diputació ha treballat conjuntament amb la resta d’institucions valencianes.

Les més de 800 comissions falleres de la província estan convidades a un acte en què rebran l’estendard que podran col·locar en els seus monuments. Un estendard que l’any passat va implicar al col·lectiu faller en la lluita contra la violència de gènere i que en aquesta ocasió celebra la declaració de la UNESCO.

Els estendards podran ser recollits per les comissions falleres a partir de les 10 del matí de dimarts a la plaça de Manises, a les portes de la seu de la Diputació, on hi haurà disposades dues taules, una per les falles de la capital i una altra per a les de les comarques valencianes. A partir de les 10.30 h., El grup valencià Swaters amenitzarà la matinal fallera a la plaça de Manises, amb càtering per als assistents.

Entre les 10.30 i les 11.30 h., El president, Jorge Rodríguez, i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parejo, lliuraran a les juntes falleres locals de la província els estendards, després d’un breu discurs de benvinguda tant del president com de la Fallera Major de València. I a continuació tornarà la música de Swaters a la plaça de Manises fins passat el migdia.

Els fallers i falleres que assisteixen a l’acte podran visitar els diferents espais de la Diputació de València, des dels patis de la escala i la Batlia fins al Saló de Reines, el Saló de Plens o les escales imperials, accedint a l’interior dels edificis per la tercera de les portes de què disposa la seu de la Diputació a la plaça de Manises.

S’incrementen les ajudes a les Falles

La col·locació dels estendards en els monuments fallers, amb el lema ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, és el requisit que demana la Diputació per concedir a les comissions un ajut que aquest any s’ha incrementat fins als 250 euros, a lloc dels 180 que venien rebent. Així ho ha avançat Rodríguez a les juntes falleres locals en un acte previ a la seua visita a Mainz per defensar la candidatura de les Falles a la UNESCO, i així ho va confirmar posteriorment durant la visita a l’estand de la província a FITUR.

En paraules de Rodríguez, “es tracta d’una ajuda humil, però per a les comissions és important i demostra la implicació de la Diputació amb la festa”. A més d’aquests 200.000 euros que arribaran directament al col·lectiu faller, des de la Corporació provincial “es subvenciona a les bandes de música i altres actes festius dels municipis relacionats amb la festa”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment