Grifo-gasificando-el-aguaDurant el ple del mes de març celebrat el passat dilluns el regidor no adscrit, Pedro Gallén, va preguntar al govern local pels nivells de concentració de nitrats que conté l’aigua potable de Bétera. Segons va explicar Gallén, basant-se en les dades del Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum dependent del Ministeri de Sanitat del 5 de març, “l’aigua no és apta per al consum per alt grau de nitrats aconseguint quasi un 30% més del màxim permès”.

Segons el mesurament que publica el Ministeri de Sanitat la concentració de nitrats és de 64 mil·ligrams per litre, pel que Pedro Gallén va preguntar a l’alcaldessa de Bétera “a què espera per informar i advertir a la població afectada, fonamentalment a embarassades i nadons”. El concenjal va assegurar “no pretendre alarmar però si informar ja que el consum de l’aigua de l’aixeta de Bétera resulta perjudicial en grans quantitats”.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va afirmar estar  “preocupada” pel tema i va assegurar que junt a la regidora d’Aigües, Cristina Ballesteros, “estan darrere del tema per solucionar el problema de manera definitiva i no amb un parxe, sinó una solució definitiva per resoldre el problema que perdure en el temps”.

Pel que sembla les últimes pluges podrien ser un dels motius pels quals el nivell de concentració de nitrats ha pujat en les últimes setmanes fins a superar els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

Fonts municipals van assegurar divendres a Betera.com que en aquests moments l’Ajuntament de Bétera està treballant per trobar la solució definitiva. Els tècnics dels diferents departaments en col·laboració amb el govern local estan recopilant tota mena d’informació i estadístiques per poder posar fi al problema. S’espera que esta setmana  ja puguem conèixer les primeres mesures.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment