EnganxinaLa regidoria d’Educació i l’Associació de Comerciants de Bétera han presentat una novedosa iniciativa per incentivar que els xiquets vagen a peu a l’escola pels itineraris segurs que té marcats el municipi (“Camí a l’escola”).

Ara, en concret, s’ha dissenyat un protocol d’actuació perquè els botiguers de la ciutat puguen avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. D’esta manera, davant de qualsevol problema, els xiquets poden acudir als comerciants de Bétera que sabran com actuar per posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Els comerços disposaran d’un llistat de telèfons i d’un protocol d’actuació. Primer que res hauran de contactar amb els pares. En horari escolar si detecten o tenen constància d’un incident telefonaran a l’escola del xiquet. En cas de ser fora de l’horari de classes i de no fer-se amb els pares hauran de comunicar-ho a la Policia Local i, finalment, també podran usar el 112, el número d’emergències. Els xiquets identificaran els comerços col·laboradors amb una enganxina on es pot llegir “Comerç col·laborador. Camí a l’escola”.

“És un servici innat, que tenim tots els comerciants. Estem tots disposats a fer-ho, és més estem encantats”, afirmà David Carrasco, President de l’Associació de Comerciants de Bétera. El regidor d’Educació, Fernando Cantarino (PSPV-SPOE), donà les gràcies a les escoles per la seua implicació, ja que els tutors explicaran el programa de Camí Segur a l’Escola a les aules. “Són mesures per assegurar la pau i la tranquil·litat”. Una tranquil·litat al carrer que “s’aconsegueix amb els comerciants, que estan tots els dies a les botigues i que veuen el què passa”, puntualitzà Cantarino.

Amparo Ten, tècnica d’Educació a l’ajuntament, destacà igualment “la gran xarxa social” que significa el teixit comercial en el nucli urbà de Bétera. “És un col·lectiu que recolza i ajuda”. “Camí a l’escola” és una aposta per la mobilitat sana i per fer exercici físic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment