agua beteraL’Ajuntament de Bétera ha informat este matí a través d’un comunicat que ja treballa per millorar la qualitat de l’aigua de la xarxa pública d’abastiment. Cal recordar que l’aigua del nucli urbà de Bétera supera en nitrats les recomanacions per al consum de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fixades en 0’ 50 mg/l. La darrera mesura realitzada ha donat un resultat de 0’ 64 mg/l.

L’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) s’ha compromés a revertir la situació que ve donant-se des de fa dècades i estudia les diferents alternatives tècniques per millorar la qualitat de les aigües.

Tal com ha declarat l’alcaldessa del municipi a Betera.com “s’estan estudiant diverses solucions però l’alternativa que a hores d’ara més punts té és fer una connexió que barrege l’aigua dels pous de Bétera amb aigua de l’EMSI. Amb esta connexió s’aconseguiria baixar el nivell de nitrats”.

Cristina Alemany ha afegit que el pressupost d’enguany tindrà una partida de 700.000 euros per posar una solució definitiva a este problema que pateix Bétera des de fa dues dècades, “per primera s’està intentant posar una solució definitiva i real al tema sense haver de privatitzar el servei d’aigua poble”.

Alemany que a més d’alcaldessa és la responsable de la regidoria de Sanitat també ha afirmat que l’ajuntament “no ha rebut cap notificació de la Conselleria de Sanitat en la qual s’inste el consistori a prendre mesures immediates com si ha passat altres vegades amb alguns pous de les urbanitzacions amb alts índexs de sulfat i coliformes”.

Des de l’any 2004 Bétera supera els 0’ 50 mg/l que recomanen les autoritats sanitàries per al consum humà. La quantitat més alta en nitrats es donà en maig de 2009 amb quasi 0’ 85 mg/l. El nou govern ha sabut ara que l’empresa d’aigües Egevasa no pujava al web del Ministeri de Sanitat les xifres de nitrats perquè l’anterior govern del PP deixà de pagar-li per fer-ho. Egevasa cobrava 300 euros a l’any per fer públiques les analítiques. L’ajuntament ha restituït el servici d’informació pública de les dades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment