ff-mm-betera-4Tot el món coneix ja a Julia Garrido però per si encara hi ha algun despistat vos presentem a la Fallera Major de Bétera 2017. Julia té 20 anys i pertany des d’abans de nàixer a la comissió del Carraixet. Quan no està estudiant la llicenciatura en Imatge i So, Julia corre ja que li encanta l’esport i sobretot l’atletisme.

Betera.com: En uns dies seràs la protagonista de les Falles 2017, com estàs vivint els dies previs de preparatius?
Julia Garrido: Espere la setmana fallera amb inquietud, molt emocionada però també amb sentiments trobats per que no vull que arribe el final d’aquest viatge.

Ja tens tota la indumentària preparada per cada acte?
Sí, per descomptat, ja que són molts actes els que tenim abans de la setmana fallera i té que estar tot a punt sempre.

Quin tipo de indumentària t’agrada?
La indumentària valenciana en general m’agrada tota, però en especial la del segle XVIII. Estos dies podreu veurem posats vestits tant del segle XVIII com del segle XIX, i el dia de la crida vaig estrenar un cosset del segle XVIII de manega llarga.

Quin acte estàs desitjant viure?
Estic vivint cada acte amb moltíssima il·lusió conforme van arribant, i ara que s’acosta la setmana fallera espere molt emocionada la crida i l’ofrena, tant la de Bétera com la de València, a la que no he tingut el plaer de acudir mai i em fa especial il·lusió.

Com estàs vivint l’experiència al costa de Lluna?
Com bé ens varen dir en la primera entrevista que varem realitzar les dos formem un tàndem únic. Des de el primer dia ens hem compenetrat molt bé i a mida que van passant els dies em sent mes orgullosa d’ella.

Què és el que més t’agrada d’ella?
Lluna és una xiqueta molt carinyosa, espontània, i sobre tot m’agrada eixe esperit tan faller que té i que fa que visca les falles de manera especial.

Com sempre la pluja és un problema per a viure les falles, preocupada per l’oratge?

Sempre preocupa, no? Crec que tots esperem que l’oratge ens respete els 4 dies de falles que són, pero si plou disfrutarem igualment encara que siga d’una altra manera.

La convivència entre els veïns i els fallers és important, creus que pot haver festa sense molestar a qui treballa?

És un tema un poc delicat, però pensé que amb respecte tant per part del veí, com del faller, es podem viure unes festes sense conflictes. De tota manera, jo, convide als veïns a que s’acosten als casals fallers per a que entenguen i disfuten la festa amb nosaltres.

Com valores el treball de la Junta Local Fallera?

La veritat és que valore molt el seu treball, per que porta molt de treball d’arrere, moltes coses que organitzar i es realment importat la llavor que realitzen. I a més la formen grandíssimes persones que sempre están pendets de que tant a Lluna com a mi, no ens falte de res. En definitiva ens tenen molt mimades i és algo que els agrairem sempre.

Estes són les primeres falles como a Patrimoni UNESCO, que suposa per a tu?
Per a mi com per a tots els valencians i fallers és un reconeixement molt important ja que per fi ha sigut reconegut tot el treball dels pirotècnics, artistes fallers, indumentaristes… i com no. el treball de tots els fallers de a peu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment