metro-768x520EFE. El Sindicat Ferroviari (SF-IV) ha desconvocat la vaga general al metro de València durant la setmana fallera, pel que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà el cent per cent dels seus serveis ordinaris i especials, ha informat l’empresa pública.

No obstant això, continuen altres dos aturades convocades per diversos sindicats però aquests no afecten la circulació del metro en ser vagues dels maquinistes del tramvia i dels treballadors d’estacions, i per a tots dos s’han establert uns serveis mínims del 85%.

El SF havia programat una vaga general a partir d’avui per falta de negociació col·lectiva, incompliment d’acords pel que fa a la plantilla i del conveni i falta de transparència. El motiu de la desconvocatòria ha estat la reunió que ha mantingut el SF amb Vicepresidència de la Generalitat, que “ha valgut” per anul·lar les aturades programats, ha explicat a Efe el sindicat.

Vicepresidència i el SF mantindran una segona reunió per tractar sobre la problemàtica que planteja el sindicat, la intenció era que els rebés la Conselleria d’Infraestructures, la d’Hisenda o l’equip de vicepresidència. A més, el SF ha valorat que la setmana que hi haurà una reunió entre la gerència de FGV i els sindicats representats a l’empresa, en la qual s’explicarà la reunió mantinguda ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el ministre d’Hisenda , Cristóbal Montoro, sobre la taxa de reposició dels empleats públics.

Durant la setmana de Falles, FGV demana als viatgers que segueixen en tot moment les indicacions del personal de l’empresa pública; i que ocupen la totalitat de les andanes i es distribueixen al llarg dels mateixos per evitar aglomeracions i faciliten així a la resta d’usuaris l’accés i eixida de trens i estacions. A més, recomana consultar els horaris al web de Metrovalencia, els centres d’Atenció al Client, xarxes socials i el telèfon gratuït 900.461.046.

Per la seua banda, la vaga de maquinistes del tramvia ha tingut un seguiment del cent per cent del 15% de treballadors que no està en serveis mínims, segons ha informat UGT a Efe.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment