IMG_0174 RLa Diputació de València ha celebrat este dimecres la tradicional recepció fallera en la qual es donen cita totes les comissions de la capital i les comarques valencianes. En aquesta ocasió, el president, Jorge Rodríguez, acompanyat per la vicepresidenta, Mª Josep Amigó i tota la Corporació, ha volgut commemorar amb els fallers i falleres presents en la plaça Manises el reconeixement de la festa com a Patrimoni de la Humanitat, una declaració de la UNESCO que, en paraules de Rodríguez, “fa justícia amb una tradició que els valencians portem en el nostre ADN social i cultural”.

Rodríguez ha rebut a la Fallera Major de València, Raquel Alario, acompanyada per la seua Cort d’Honor, que ha participat en un dels actes més multitudinaris de les Falles, al que estan convidades totes les comissions de la província. La Fallera Major ha agraït a la Diputació i al col·lectiu faller la seua implicació en la campanya social que ha desembocat en l’esperada declaració de la UNESCO, i ha lliurat amb el president de la Diputació els estendards a les falleres majors de les 53 Juntes Locals de les comarques valencianes.

L’estendard d’enguany, dedicat precisament al reconeixement de les Falles com a festa universal, recorda que “parlem d’una manifestació que va més enllà d’una festa efímera i que representa el caràcter de bona part de les valencianes i valencians, tant els de la capital com els de les comarques”, com ha explicat el president de la Corporació provincial.

Les Falleres Majors de Bétera, Lluna Alejo i Julia Garrido, també s’han acostat fins a la Plaça de Manises per a gaudir d’un matí diferent en què s’han lliurat les banderoles al ritme de la música en valencià i festiva de els Sva-ters que han aconseguit fer ballar a tots els asisitentes davant la antenta i divertida mirada dels turistes.

IMG_0193 RRodríguez ha considerat que “si en alguna cosa ens posem d’acord és referent a les nostres festes”, per la qual cosa ha justificat que les institucions públiques “destinen recursos econòmics i materials per al manteniment i difusió de la festa, que en el cas de les Falles és clarament un motor de l’economia valenciana”. Al voltant de la celebració es teixeix una indústria artesanal i cultural entorn de la festa que arriba als artistes fallers, la pirotècnia, la indumentària, la música i l’hostaleria, entre altres sectors.

Per la seua banda, Raquel Alario ha coincidit amb el president de la Diputació en la importància de la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat i ha instat als fallers i falleres a “mostrar al món sencer les virtuts que ens han fet mereixedors d’aquest reconeixement”. La Fallera Major de València ha acabat la seua intervenció desitjant al col·lectiu faller que gaudisca de tots els actes fallers “que estan per vindre”.

Increment de l’ajuda a les Falles

En una jornada fallera comarcal en la qual no ha faltat la música, a càrrec del grup valencià Sva-Ters, amb catering inclòs per a tots els assistents, les més de 800 comissions falleres han pogut arreplegar l’estendard amb el lema ‘Falles 2017. Patrimoni de la Humanitat’, que hauran d’exhibir en els seus monuments com a requisit per a rebre l’ajuda de la Corporació provincial, que enguany s’ha incrementat fins als 250 euros.

En paraules de Jorge Rodríguez, “sabem que es tracta d’una aportació modesta però que sempre és ben rebuda per les falles”. El president ha destacat la importància que els estendards tinguen “un significat especial”, com el va ser el del passat any amb el lema ‘No a la violència de gènere’ i com ho té aquesta banderola que commemora l’esperada declaració de la UNESCO.

IMG_0200 R

IMG_0170 R

IMG_0176 R

IMG_0169 R

IMG_0186 R

IMG_0188 R

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment