12710314wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que les Falles de 2017 han sigut històriques per ser les primeres com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per com es va afrontar l’envit del mal temps i per haver atret a la ciutat a més d’un milió de persones.

El cap de l’Executiu valencià ha apostat per estratègies per defensar els artistes fallers davant la competència deslleial i ha recordat que per primera vegada, la Generalitat ha premiat econòmicament a la “globalitat” de les falles de tota la Comunitat Valenciana.

“Partíem amb el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat però realment han sigut unes Falles històriques perquè es va afrontar adequadament la dificultat i els artistes fallers van fer un esforç i van saber donar la volta al primer envit que ens va donar el mal temps i van treballar durament”, ha recordat.

Per a Puig, després d’aquest inici, s’ha pogut gaudir d’ “un temps magnífic, amb un ambient extraordinari, amb unes Falles que ens han portat a més d’un milió de persones, i per tant, estem davant d’unes Falles històriques”.

“Crec que cal reconèixer el treball diari que fan els fallers”, ha apuntat i ha ademès que és un dia amb “connotacions tristos” i veure a les falleres ploroses li ha donat “pena” però “les Falles són això, el cicle de la vida “.

Sobre una major implicació de finançament a les Falles de la Generalitat, ha recordat que per primera vegada s’han augmentat els premis, no només per a la ciutat de València, sinó per a les falles dels més de 140 municipis que celebren aquesta festa en tota la Comunitat.

Els Premis President han dotat amb 150.000 euros a les falles guanyadores de les tres províncies de la Comunitat i el màxim reconeixement, per a la falla guanyadora de la Secció Especial de València, ha suposat 5.000 euros per a la comissió i la mateixa quantitat per a l’artista.

“Les Falles de València té la consideració especial però hem d’atendre a la visió general i en aquest cas, s’ha intentat superar certa anomalia històrica perquè no es donava cap reconeixement de la Generalitat a les falles del conjunt de la Comunitat i en el futur volem augmentar el nostre compromís”, ha indicat.

Puig ha posat èmfasi que les Falles “són molt més que unes festes, generen molta economia” i tenen “què veure de quina forma es protegeix els artistes fallers” perquè “és molt important enfortir la seua posició en un moment difícil per a les seves empreses”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment