Un dels grups participants en la passada edició de la Trobada de FolkloreLa Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València comença a prendre forma. El municipi de Bétera, entre d’altres, així com la ciutat de València acolliran aquest festival que arrancarà el 25 d’abril a la capital del Túria i que reunirà novament a agrupacions i entitats folklòriques amb el propòsit de potenciar i expandir les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes.

L’objectiu és el de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues manifestacions.

Les jornades intercomarcals de folklore, englobades dintre del programa ‘València és música’ de la Diputació, pretenen visibilitzar les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes i garantir el foment i la difusió del folklore valencià en les seues diferents varietats.

La present edició de la Trobada de Folklore, com ja va ocórrer l’any passat, tornarà a apostar per la descentralització d’aquest esdeveniment més enllà de la ciutat de València, a més d’abandonar l’antiga modalitat de concurs. S’ha optat, per tant, per incrementar el nombre de formacions participants i facilitar l’accés a la cultura més tradicional per part dels municipis de les comarques valencianes.
Entre les formacions participants destaca la presència de corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles.
Aquesta iniciativa compta, a més, amb la col·laboració de les diverses federacions valencianes de música i balls tradicionals: la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i pua, la Federació Valenciana de Folklore, la Federació de Folklore Novella o el FECOCOVA, entre d’altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment