12718415wEFE. Una jutge de Madrid ha acordat la posada en llibertat provisional sense fiança del valencià Paco Sanz, conegut com el “home dels 2.000 tumors”, a qui la Policia atribueix una estafa d’aproximadament 250.000 euros a més de 8.000 persones que pensaven que li ajudaven a sufragar un tractament mèdic.

La magistrada titular del Jutjat d’Instrucció número 53 de Madrid ha posat en llibertat al processat, encara que li ha retirat el passaport, de manera que no podrà eixir del territori nacional, i l’ha obligat a comparèixer cada quinze dies en seu judicial mentre duri la investigació.La magistrada ha decretat la adoptat esta decisió després de comprovar que l’investigat té domicili conegut i arrelament familiar a la localitat de la Pobla de Vallbona.

L’home havia ingressat a la presó sense fiança el passat 9 de març després de ser arrestat juntament amb els seus pares en una operació de la Policia Nacional per presumpta estafa, apropiació indeguda i blanqueig de capitals, a través de la “Associació Paco Sanz per a la investigació de la Síndrome de Cowden” amb la qual demanava ajuda per al seu tractament des de 2010.

Els diners els aconseguia a través de les xarxes socials, l’organització d’esdeveniments i publicació de llibres, amb el suport de persones populars. La Policia sospita que Paco Sanz exagerava el seu diagnòstic mèdic i feia creure a les seues víctimes que patia una malaltia terminal amb una esperança de vida molt curta, però en realitat dedicava els diners a mantenir un alt nivell de vida, amb adquisició de vehicles, compres en botigues de luxe, tecnologia o viatges.

Segons els investigadors, està acreditat que mai ha rebut tractament de quimioteràpia i que la patologia que pateix no és una malaltia mortal.

Gràcies a la col·laboració de l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, entre 2010 i 2012, l’home havia viatjat en 11 ocasions a aquest país, on “es va sotmetre únicament a un assaig clínic completament gratuït”. De fet, una de les entrades als EUA ho va fer “a través de Miami i en un creuer de luxe”.

La investigació va començar a principis d’aquest any quan agents de la comissaria de Puente de Vallecas (Madrid) van tenir coneixement de la presumpta estafa a través de l’Associació creada per Paco Sanz per a la investigació del “Síndrome de Cowden”. L’entitat estava inscrita en el Registre Nacional d’Associacions del Ministeri de l’Interior per poder recaptar fons, però no ho estava en el registre de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER).

El 8 de març passat Paco Sanz va ser detingut a la Pobla de Vallbona juntament amb els seus pares, que van quedar en llibertat amb l’obligació de comparèixer davant del jutge quan se’ls requerex, i van ser bloquejats els seus comptes bancaris, perfils en diferents xarxes socials i la missatgeria solidària per a la recaptació de donacions.

Paco Sanz González de Martos va crear una associació amb el seu nom i un web, que encara hui està operativa, en què resumeix detalls de la seua vida i les seues aficions, alhora que demana recursos per poder pagar el seu tractament a Bethesda, a Maryland (EE.UU).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment