jqcvLa Junta Qualificadora de Coneiximents en Valencià (JQCV)  ha convocat les proves per a l’obtenció dels certificats oficials. Com cada any, les proves tenen com a objecte avaluar la competència dels aspirants en un determinat grau.

La Junta convoca les proves en dos períodes i el primer període de matrícula serà del 27 de març al 21 d’abril de 2017 que dóna dret a presentar-se a les proves dels dos períodes anuals d’exàmens (juny i novembre).

La JQCV expedix dos tipus de certificats:

  • Els certificats de coneixements generals es referixen a diversos nivells de domini en l’ús de la llengua.
  • Els certificats de coneixements específics es referixen a llenguatges d’especialitat propis de determinats àmbits de la societat (administració, empreses editorials i mitjans de comunicació).

Per a poder participar en les proves cal tindre, com a mínim, setze anys complits l’any en què es realitzen.

Calendari i proves: 

1. Primera fase del grau mitjà (Àrees 1 i 2)
En el primer període d’exàmens (27 de maig) començarà a les 9.00 h per a les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la A i la L, i a les 12.00 h per a les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra entre la M i la Z.

En el segon període d’exàmens (4 de novembre), començarà a les 9:00 h per a les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la M i la Z, i a les 12:00 h per a les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra entre la A i la L.

2. Segona fase del grau mitjà (Àrees 3 i 4)
En el primer període d’exàmens (10 de juny), començarà a les 9.00 h en totes les seus que no tinguen doble torn. S’estableix un doble torn en les seus d’Alacant, Torrent, Castelló de la Plana i València: el primer torn començarà a les 9.00 h i el segon a les 16.00 h. En aquestes localitats amb doble torn, les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la A i la L participaran en el primer torn de les proves (9.00 h del matí), i les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la M i la Z participaran en el segon torn de les proves (16.00 h de la vesprada).

En el segon període d’exàmens (18 de novembre), la prova començarà a les 9.00 h en totes les seus que no tinguen doble torn. S’estableix un doble torn per a les seus d’Alacant, Torrent, Castelló i València: el primer torn començarà a les 9.00 h i el segon a les 16.00 h. En aquestes localitats amb doble torn, les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la M i la Z participaran en el primer torn de les proves (9.00 h del matí), i les persones el primer cognom de les quals comence per una lletra compresa entre la A i la L participaran en el segon torn de les proves (16.00 h de la vesprada).

3. Segona fase del grau mitjà i del grau superior (Àrees 3 i 4)
Només podran realitzar-la els aspirants que hagen obtingut en la primera fase la qualificació mínima exigida per a accedir a la segona fase.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment