Captura de pantalla 2017-03-25 a les 8.56.11Saps com optar a les ajudes socials de l’Ajuntament de Bétera? La regidoria de Serveis Socials ha editat una guia en la qual s’informa al ciutadà dels requisits per aconseguir les ajudes, com sol·licitar-les, quins documents et fan dalta, el procediment i el termini màxim que pot durar tot el procediment des de la presentació de la sol.licitud.

La Guia de Drets Socials ja es pot consultar en la web de l’ajuntament del municipi, allí el ciutadà pot consultar els requisits i el tipus d’ajuda disponible. Pel que fa a l’habitatge, afecten a les despeses del domicili habitual (hipoteca, lloguer, fiança, subministraments bàsics) i pel que fa a l’alimentació, diferencien entre la unitat familiar, els nadons de 0 a 12 mesos, i l’alimentació en centres escolars. També hi ha un apartat de despeses excepcionals i d’ajudes al desenvolupament personal i a la tercera edat.

Raquel Puig (Compromís), regidora de Drets Socials de Bétera, destaca que amb la Guia de Drets Socials, “els ciutadans de Bétera que travessen una situació de risc d’exclusió social per diferents motius, poden informar-se d’estes ajudes que els poden ajudar a superar-la, recuperar l’autoestima i integrar-se en la societat. Una societat que, en conjunt, també resulta beneficiada quan garantix la dignitat i uns mínims de benestar a tots els seus membres”.

Per això, la Guia de Drets Socials, contempla ajudes a l’habitatge i l’alimentació, però també despeses excepcionals per a un allotjament temporal, desplaçaments, material escolar, atenció integral en centres educatius o ajudes al desenvolupament personal i la tercera edat, amb especial atenció a la millora de la mobilitat.

“L’ajuntament, per la seua proximitat al ciutadà, és l’administració pública que més prompte pot detectar i solucionar situacions de necessitat, d’ací que assumim el compromís de regular i oferir estes ajudes per a garantir uns mínims a les persones en risc d’exclusió social”, ha afirmat l’alcaldessa de Bétera i responsable de Participació Ciutadana, Cristina Alemany (Compromís).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment