IMG_5689El passat diumenge la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats de Bétera va viure un esdeveniment històric: la benedicció de les seues noves campanes.

Després de més de 40 anys construint poc a poc, amb gran esforç i superant no poques dificultats el temple dedicat a la Mare dels Valencians, s’ha posat el fermall d’honor a esta obra del nou temple, casa abadia i locals parroquials amb la benedicció d’estos bronzes que han sigut sufragats amb l’esforç de tota la comunitat parroquial, tal com ens han informat des de la mateixa parròquia.

Es tracta de tres campanes de volteig, que han sigut foses a Torí (Itàlia), dedicades a la Mare de Deu dels Desamparats, titular de la parròquia amb 144 kg de pes, Santíssim Crist de la Protecció, patró de Bétera amb 85 kg de pes i la campana Sant Judes Tadeu en acció de gràcies per aquell dia de Sant Judes Tadeu de 1978 quan va ser dedicat el temple per D. Miguel Roca Cabanellas, arquebisbe de València.

Així mateix s’ha beneït també un nou carilló també fos a Itàlia format per 13 campanes, una escala musical completa, el pes oscil·la entre els 10 i 20 kg i que s’han dedicat als dotze apòstols i a Sant Pau.

IMG_5640El nou instrument s’instal·larà a l’espadanya sobre la nova porta d’accés al temple parroquial que també s’ha beneït en la celebració. Des d’allà interpretaran diferents melodies com l’Himne de la Coronació de la Mare de Deu dels Desamparats, els Goigs al Crist de la Protecció, Ave Maria, nadales, etc.

Les campanes han sigut beneïdes per D. José Martínez Nicolau, rector durant els últims 43 anys, en presència de bona part de la feligresia i veïns i amb l’assistència de nombrosos representants de diferents “colles de campaners” de diversos punts de la Comunitat Valenciana qui en finalitzar la benedicció i la posterior eucaristia han realitzat el volteig inaugural de les mateixes.

Està previst que al llarg d’esta setmana les campanes siguen pujades als seus respectius llocs, on seran instal·lades per l’empresa Electrorecamp SL d’Atzeneta d’Albaida, empresa que també ha realitzat els jous de fusta i els diferents ferramentes i accessoris necessaris per al seu toc .

El diumenge 9 d’abril, diumenge de rams, un cop finalitzada la seua instal·lació començaran a sonar de manera habitual, bé de manera automàtica o bé manualment accionades per la Colla de Campaners de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment