República_TeodoroAndre_1931 (1)Després de l’èxit de l’exposició La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942) que el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) va dedicar l’any passat a l’efervescència artística valenciana de l’època republicana, el museu de la Diputació de València ha preparat ara una versió itinerant de la mostra que s’inaugurarà, aquest dimecres, a les 19:30 hores, al Centre Sociocultural de l’Eliana, iniciant així el seu periple pels municipis de les comarques de València.

L’exposició es compon, en aquest format itinerant, d’un total de 47 rèpliques d’obres originals creades entre el 21 d’abril de 1931 i l’1 d’abril de 1939, és a dir, des de la proclamació de la República i fins a la fi de la Guerra Civil.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que mitjançant aquestes itineràncies “aconseguim descentralitzar l’activitat cultural de la institució i portar-la fins els nostres municipis”, alhora que també possibilita “projectar i posar en valor la tasca que desenvolupen els diferents museus i centres expositius de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València”, ha apuntat.

A través d’una acurada selecció de cartells i obres d’artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, la retrospectiva planteja un recorregut que transita de forma paral·lela pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, especialment, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l’estètica del moment.
El projecte expositiu Estètica Republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939) posa una vegada més de manifest la voluntat i l’esforç de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per apropar al públic el riquíssim patrimoni bibliogràfic, documental i artístic custodiat a la corporació provincial. No gratuïtament, gran part de les obres originals varen ser cedides en el seu moment per l’Arxiu General i Fotogràfic i el Servei de Patrimoni de la institució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment