DipòsitTal i com informa l’Ajuntament de Bétera, en vint dies s’ha dut a terme la instal·lació del col·lector d’aigües residuals al carrer del Cid, mentre que el dipòsit d’infiltració d’aigües de pluja està a punt de concloure’s al carrer Cotoliu de Torre en Conill. El departament d’Obres Públiques de l’Ajuntament de Bétera ha destinat 48.871€ i 78.202€, respectivament, per a les dues infraestructures.

“Eren inversions necessàries i que milloraran la vida dels ciutadans”, explicà la regidora d’Obres Públiques Cristina Ballesteros. L’edil socialista manifestà, a més a més, que les intervencions són respectuoses amb el Medi Ambient. La del carrer Cid, evidentment, per recollir les aigües residuals de la zona de Frutos Bétera. I en el cas del dipòsit i les zones de grava de Torre en Conill (carrers Cotoliu i Teuladí) per haver optat per un sistema sostenible, fet amb material reciclat i amb mig segle de vida útil.

El dipòsit d’infiltració, que ha instal·lat sota terra l’empresa Graf Ibèrica, és una estructura de caixes de plàstic reciclat i reciclable col.locades una dins de l’altra, que recullen l’aigua que es filtra des de la superficie evitant enbassaments i inundacions en zones verdes i carrers.

El sistema hidràulic pot estar a ple rendiment durant mig segle en una clara aposta per la sostenibilitat. Si s’haguera fet només amb grava, necessitaria d’una quantitat de pedres tres vegades major, amb el perjuí mediambiental que té l’extracció en pedreres i muntanyes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment